Mandarinos szelet – lépésről lépésre

Hozzáadta: Babu27, 6.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Mandarin, Pudingos receptek
A meleg közeledtével egyre jobban kívánom a gyümölcsös finomságokat. Ha még emellett kellemesen hűs is, akkor egy ültő helyemben képes vagyok elég nagy mennyiséget elfogyasztani belőle. Erre tökéletes példa a mandarinos szelet. Lágy, puha diós tészta, isteni mandarinos-pudingos krém, jól lehűtve, egy kis reszelt csokoládéval díszítve. Ennek nem lehet ellenállni. Igazi hétvégi finomság. Általában szombat délután-este készítem, így a vasárnapi ebédre ezzel a mandarinos szelettel teszem fel a pontot.
Hozzáadta: Babu27, 6.3.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Túrós édességek, sütemények, Mandarin, Pudingos receptek
ALAPANYAGOK
Tészta:
Krém:
Szükségünk lesz:
- A mandarint leszűrjük, a levét félretesszük. A mandarin levébe beleöntjük a tejet – annyit, hogy a végtérfogat 500 ml legyen. Elkeverjük, beleszórjuk a pudingport, feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a kockára vágott vajat és simára keverjük. A pudingot kihűtjük, néha megkeverjük.
Blogom: Adkas-tastyfood