Mandarinos szelet – lépésről lépésre

Recept Mandarinos szelet – lépésről lépésre
KÜLDÖTT KÉPEK

A meleg közeledtével egyre jobban kívánom a gyümölcsös finomságokat. Ha még emellett kellemesen hűs is, akkor egy ültő helyemben képes vagyok elég nagy mennyiséget elfogyasztani belőle. Erre tökéletes példa a mandarinos szelet. Lágy, puha diós tészta, isteni mandarinos-pudingos krém, jól lehűtve, egy kis reszelt csokoládéval díszítve. Ennek nem lehet ellenállni. Igazi hétvégi finomság. Általában szombat délután-este készítem, így a vasárnapi ebédre ezzel a mandarinos szelettel teszem fel a pontot.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
200 gkristálycukor
250 grétesliszt
100 gdarált dió
2 kv. kanálsütőpor
200 mllangyos víz
csipet só

Krém:

2 csomagvanília ízű pudingpor
300-350 mltej
500 glágy túró
150-200 gporcukor (ízlés szerint)
100 gvaj
2 dbmandarinkonzerv

Szükségünk lesz:

2 dobozhabtejszín
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, majd beledolgozzuk a cukrot. A tojáshab akkor jó, ha már fényes. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját (óvatosan, ha kézi robotgéppel dolgozunk, akkor a legalacsonyabb fokozaton), a diót, vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt, 30 x 40 cm-es tepsibe öntjük, 180 fokon 15-20 percig sütjük. A megsült tésztát kivesszük a sütőből, kihűtjük, kifordítjuk, levesszük róla a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe.
  3. A mandarint leszűrjük, a levét félretesszük. A mandarin levébe beleöntjük a tejet – annyit, hogy a végtérfogat 500 ml legyen. Elkeverjük, beleszórjuk a pudingport, feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A még meleg pudingba belekeverjük a kockára vágott vajat és simára keverjük. A pudingot kihűtjük, néha megkeverjük.
  4. A túrót a porcukorral elkeverjük, majd apránként beledolgozzuk a pudingot. A krémhez hozzáadjuk a mandarint, majd óvatosan elkeverjük.
  5. A mandarinos krémmel megkenjük a tésztát, elegyengetjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Blogom: Adkas-tastyfood

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás