TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Mandarin Mandarinos-tejfölös szelet
Mandarinos-tejfölös szelet
Recept Mandarinos-tejfölös szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.5.2020

Mandarinos-tejfölös szelet

Igazi frissítő sütemény a mandarinos-tejfölös szelet, és szerintem nincs párja a kategóriájában! A gyerekek odavannak érte! Mivel imádják a mandarinkonzervet, ezért télen-gyáron gyakran készítem. A friss citrusos ízvilág nemcsak a mandarinban, hanem a tésztájában (citrom reszelt héja) és a zselében is visszaköszönön. Szerző: Triniti

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
120 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
1 kv. kanál
citrom reszelt héja
120 g
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

kb. 500 ml
mandarinkonzerv
200 ml
habtejszín
500 ml
tejföl
2 ev. kanál
kristálycukor

Zselé:

2 csomag
vanília ízű pudingpor
2 ev. kanál
kristálycukor
konzerv felfogott leve + víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, a citrom héjával ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 30x40 cm-es, magas falú tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, kihűtjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral kikeverjük, a két masszát pedig egyesítjük. Ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
  3. A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, a gyümölcsöt pedig a krémre szórjuk.
  4. A mandarin levét 750 ml-ig vízzel felöntjük és edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és pudingport, majd addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. A pudingot kicsit kihűtjük, majd ráöntjük a mandarinos krém tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása