Mandarinos-tejfölös szelet

Recept Mandarinos-tejfölös szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi frissítő sütemény a mandarinos-tejfölös szelet, és szerintem nincs párja a kategóriájában! A gyerekek odavannak érte! Mivel imádják a mandarinkonzervet, ezért télen-gyáron gyakran készítem. A friss citrusos ízvilág nemcsak a mandarinban, hanem a tésztájában (citrom reszelt héja) és a zselében is visszaköszönön. Szerző: Triniti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

4 dbtojás
120 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálcitrom reszelt héja
120 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

kb. 500 mlmandarinkonzerv
200 mlhabtejszín
500 mltejföl
2 ev. kanálkristálycukor

Zselé:

2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkristálycukor
konzerv felfogott leve + víz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, a citrom héjával ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 30x40 cm-es, magas falú tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, kihűtjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral kikeverjük, a két masszát pedig egyesítjük. Ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
  3. A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, a gyümölcsöt pedig a krémre szórjuk.
  4. A mandarin levét 750 ml-ig vízzel felöntjük és edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és pudingport, majd addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. A pudingot kicsit kihűtjük, majd ráöntjük a mandarinos krém tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás