Mandarinos-tejfölös szelet

Igazi frissítő sütemény a mandarinos-tejfölös szelet, és szerintem nincs párja a kategóriájában! A gyerekek odavannak érte! Mivel imádják a mandarinkonzervet, ezért télen-gyáron gyakran készítem. A friss citrusos ízvilág nemcsak a mandarinban, hanem a tésztájában (citrom reszelt héja) és a zselében is visszaköszönön. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 19.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Mandarin, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mandarinos-tejfölös szelet

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
120 gkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
1 kv. kanálcitrom reszelt héja
120 grétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
Töltelék:
kb. 500 mlmandarinkonzerv
200 mlhabtejszín
500 mltejföl
2 ev. kanálkristálycukor
Zselé:
2 csomagvanília ízű pudingpor
2 ev. kanálkristálycukor
konzerv felfogott leve + víz

Elkészítés menete

  1. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, a citrom héjával ízesítjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt, kb. 30x40 cm-es, magas falú tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, kihűtjük.
  2. A habtejszínt habbá verjük, a tejfölt a cukorral kikeverjük, a két masszát pedig egyesítjük. Ezzel kenjük meg a sütemény tetejét.
  3. A mandarint lecsepegtetjük, a levét felfogjuk, a gyümölcsöt pedig a krémre szórjuk.
  4. A mandarin levét 750 ml-ig vízzel felöntjük és edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és pudingport, majd addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk. A pudingot kicsit kihűtjük, majd ráöntjük a mandarinos krém tetejére. Hűtőszekrénybe tesszük, tálaljuk.