Mandarinos tekercs

Recept Mandarinos tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik ázsiai boltban találtam rá a mandarinpasztára és kapva kapta az alkalmon, hogy elkészítsem a mandarinos tekercset. Az elkészítése klasszikus módon történt: a tésztát megsütöttem, kihűtöttem, megkentem a mandarinos krémmel és felcsavartam. A tésztával könnyű dolgozni, nem törik, így a csavarás, tekerés sem okoz gondot. Szerző: Haanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojásfehérje
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
5 dbtojássárga
1 ev. kanálolaj
3 ev. kanálrétesliszt

Krém:

250 mlhabtejszín
250 gmascarpone
2 kv. kanálmandarinpaszta
ízlés szerint porcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral fényes habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és az olajat.
  2. Belekeverjük a lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a cukrot és a pasztát.
  5. A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, ízlés szerint díszítjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás