Mandarinos tekercs

Hozzáadta: TopPetra, 13.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Tekercsek, roládok
KÜLDÖTT KÉPEK
Az egyik ázsiai boltban találtam rá a mandarinpasztára és kapva kapta az alkalmon, hogy elkészítsem a mandarinos tekercset. Az elkészítése klasszikus módon történt: a tésztát megsütöttem, kihűtöttem, megkentem a mandarinos krémmel és felcsavartam. A tésztával könnyű dolgozni, nem törik, így a csavarás, tekerés sem okoz gondot. Szerző: Haanka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 13.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojásfehérje
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
5 dbtojássárga
1 ev. kanálolaj
3 ev. kanálrétesliszt
Krém:
250 mlhabtejszín
250 gmascarpone
2 kv. kanálmandarinpaszta
ízlés szerint porcukor
- A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral fényes habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és az olajat.
- Belekeverjük a lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
- A habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a cukrot és a pasztát.
- A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, ízlés szerint díszítjük.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS