Mandarinos tekercs

Az egyik ázsiai boltban találtam rá a mandarinpasztára és kapva kapta az alkalmon, hogy elkészítsem a mandarinos tekercset. Az elkészítése klasszikus módon történt: a tésztát megsütöttem, kihűtöttem, megkentem a mandarinos krémmel és felcsavartam. A tésztával könnyű dolgozni, nem törik, így a csavarás, tekerés sem okoz gondot. Szerző: Haanka

Hozzáadta:, 13.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Mandarin, Sütés néküli édességek, Tekercsek, roládok
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mandarinos tekercs

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojásfehérje
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
5 dbtojássárga
1 ev. kanálolaj
3 ev. kanálrétesliszt
Krém:
250 mlhabtejszín
250 gmascarpone
2 kv. kanálmandarinpaszta
ízlés szerint porcukor

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral fényes habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgát és az olajat.
  2. Belekeverjük a lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a cukrot és a pasztát.
  5. A tésztát kihűtjük, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, ízlés szerint díszítjük.

Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL