Mandarinos tiramisu

Egyszerű sütemény, amit mindenki szeret, főleg a gyerekek. Én odavagyok a mandarinos tiramisu süteményért. Lágy, krémes, jó hideg, isteni kávéhoz, a gyümölcstől pedig rendkívül frissítő. Készítettem már eperrel és barackkal is, de a legjobb mégis a mandarinnal. Egyik nagy előnye, hogy sütni sem kell. Hátránya, hogy mivel jó hidegen szeretem, így legalább egy éjszakára a hűtőszekrény kerül, és addig nem ehetek belőle.

Hozzáadta:Alexa96, 28.2.2017
Kategória: Sütés nélküli receptek, Sütemények, Desszertek
Mandarinos tiramisu

Hozzávalók

850 gmandarinkompót
250 mlhabtejszín
1 csomagvaníliacukor
250 glágy túró
150 gporcukor
500 gmascarpone
1,5 csomagbabapiskóta
kakaó díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Előkészítettem egy 32 x 20 cm-es tepsit.
  2. A mandarinkompótot levét leöntöttem (félretettem), a mandarinoka lecsöpögtettem.
  3. A tepsi alját kiraktam a piskótával, meglocsoltam a kompótlével. A habtejszínt a vaníliacukorral kemény habbá vertem. A túrót a porcukorral elkevertem. A tejszínhabot összedolgoztam a túróval és a mascarpone sajttal.
  4. A piskóta tetejére rákanalaztam a krém 1/3 részét, erre raktam a mandarint, majd a krém újabb harmadát.
  5. Erre egy újabb réteg piskóta került, amit a kompótlével meglocsoltam, végül rákentem a maradék krémet. A sütit egy éjszakára hűtőbe tettem, tálalás előtt pedig kakaóval megszórtam.