TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Mandarinos túrószelet
Mandarinos túrószelet
Recept Mandarinos túrószelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mandarinos túrószelet a Mirinda szelet egyik változata. Abban különbözik a Mirinda szelettől, hogy a felső rétegbe nem Mirinda (vagy Fanta), hanem mandarinkonzerv leve kerül. A mandarin természetesen nem vész kárba, hanem a vastag, jó sok túró tartalmazó krémes rétegbe kerül. A sütemény hidegen a legfinomabb, igazi felfrissülés a nagy nyári hőségben. Díszítésként pár mentalevelet használhatunk.

TopPetra TopPetra    ·   23.8.2018

Mandarinos túrószelet

A mandarinos túrószelet a Mirinda szelet egyik változata. Abban különbözik a Mirinda szelettől, hogy a felső rétegbe nem Mirinda (vagy Fanta), hanem mandarinkonzerv leve kerül. A mandarin természetesen nem vész kárba, hanem a vastag, jó sok túró tartalmazó krémes rétegbe kerül. A sütemény hidegen a legfinomabb, igazi felfrissülés a nagy nyári hőségben. Díszítésként pár mentalevelet használhatunk.

20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához, nagyobb tepsiben:

6 db
tojás
150 g
porcukor
200 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó
700 ml
mandarinkonzerv
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez és szórásához

Krém:

200 g
vaj
200 g
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
1 kg
lágy túró
2 ev. kanál
citromlé
2 ev. kanál
rum

Mandarinos öntet:

500 ml
konzervlé (mandarin) – ha nincs elég, vízzel kipótoljuk
1 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
kristálycukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
20 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral habosra verjük. Fokozatosan adagoljuk hozzá a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába. A tésztát kivajazott és liszttel beszórt tepsibe tesszük, 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a krémet. A vajat, porcukrot és vaníliacukrot habosra verjük. Hozzáadjuk a túrót, a citromlevet és a rumot, ezekkel a hozzávalókkal is jó alaposan eldolgozzuk. A túrós krémbe beleszórjuk a lecsepegtetett, kisebb darabokra vágott mandarint. A konzerv levét nem öntjük ki, hanem félretesszük.
  4. 250 ml konzervlét felteszünk főni, a másik felében csomómentesre keverjük a pudingport és a cukrot. Hozzákeverjük a forró léhez és sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről, kihűtjük.
  5. A kihűlt tésztát megkenjük a túrós krémmel. Tetejére rákenjük a mandarinos-pudingos öntetet, kihűtjük. Tálalás előtt felszeleteljük. Jó étvágyat!

Forrás: Pečené, varené s Ivou

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása