Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel

Recept Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom kis négyzetek, háromszögek, korongok, körök, figurák... Ez mind a karácsonyt juttatja eszembe. Hogy minél változatosabb legyen a felkínált édességek választéka, idén biztosan elkészítem a mandulás négyzeteket, amelyeket finom mandulalikőrös krémmel kell összetapasztani. A tetejére szintén mandulalikőrös öntet kerül, így a végeredmény biztosan siker lesz! A likőrnek köszönhetően elsősorban felnőtteknek szól ez a finomság. Szerző: Sladkosti

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gfinomliszt
100 gdarált mandula
75 gporcukor
1 csomagvanlíiacukor
75 gvaj
2 dbtojás
csipet só

Krém:

100 gvaj
1 kv. kanálporcukor
100 gsűrített tej
ízlés szerint mandulalikőr

Öntet:

porcukor
mandulalikőr

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, eldolgozzuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, kicsomagoljuk, vékonyra nyújtjuk, majd kivágjuk a kis négyzeteket.
  2. A négyzeteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 170 fokon kb. 9 percig sütjük. Ez persze függ a kis négyzetek vastagságától is.
  3. Amíg a korongok hűlnek (sütés után kivesszük a tepsiből), elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sűrített tejet és ízlés szerinti mennyiségű mandulalikőrt.
  4. A korongok felét megkenjük a krémmel, majd két korongot összetapasztunk.
  5. A tetejét az öntettel díszítjük – a porcukrot a mandulalikőrrel jó alaposan kikeverjük. Először kezdjük több porcukorral és kevesebb mandulalikőrrel, majd az arányokat szépen tudjuk javítani.

Blogom:  Sladkosti

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás