TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel
Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel
Recept Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   18.11.2019

Mandulás négyzetek mandulalikőrös krémmel

Finom kis négyzetek, háromszögek, korongok, körök, figurák... Ez mind a karácsonyt juttatja eszembe. Hogy minél változatosabb legyen a felkínált édességek választéka, idén biztosan elkészítem a mandulás négyzeteket, amelyeket finom mandulalikőrös krémmel kell összetapasztani. A tetejére szintén mandulalikőrös öntet kerül, így a végeredmény biztosan siker lesz! A likőrnek köszönhetően elsősorban felnőtteknek szól ez a finomság. Szerző: Sladkosti

40 perc
Elkészítés
9 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
finomliszt
100 g
darált mandula
75 g
porcukor
1 csomag
vanlíiacukor
75 g
vaj
2 db
tojás
csipet só

Krém:

100 g
vaj
1 kv. kanál
porcukor
100 g
sűrített tej
ízlés szerint mandulalikőr

Öntet:

porcukor
mandulalikőr
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük, eldolgozzuk. A tésztát cipó alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk és legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután lehűlt, kicsomagoljuk, vékonyra nyújtjuk, majd kivágjuk a kis négyzeteket.
  2. A négyzeteket sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd 170 fokon kb. 9 percig sütjük. Ez persze függ a kis négyzetek vastagságától is.
  3. Amíg a korongok hűlnek (sütés után kivesszük a tepsiből), elkészítjük a krémet: a vajat a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a sűrített tejet és ízlés szerinti mennyiségű mandulalikőrt.
  4. A korongok felét megkenjük a krémmel, majd két korongot összetapasztunk.
  5. A tetejét az öntettel díszítjük – a porcukrot a mandulalikőrrel jó alaposan kikeverjük. Először kezdjük több porcukorral és kevesebb mandulalikőrrel, majd az arányokat szépen tudjuk javítani.

Blogom:  Sladkosti

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása