Marcipán burgonya

Hozzáadta: TopPetra, 17.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
A marcipán burgonya receptje öreg, mint az országút Nem kell megijedni a burgonyától a címében, az íze valami mesés. Amikor először készítettem, én is féltem tőle, nem tudtam elképzelni, hogyan is lehet a burgonyából ilyen édességet varázsolni, de megérte elkészíteni. Igaz ami igaz, a sok cukortól igazi kalóriabomba, de szerintem néha-néha azért lehet bűnözni, főleg az ünnepek közeledtével.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.12.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
ALAPANYAGOK
200 gfőtt burgonya
800 gporcukor
1 ev. kanálmandula aroma
kakaó befejezéshez
- Ezután fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a mandulaaromát, majd az egészből egy egységes masszát formázunk. A kész masszát fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
- A marcipán burgonyát hűtőben tároljuk. Nekem a gyerekkori fondanttal bevont szaloncukrot juttatja eszembe az íze.
Blogom: Adkas
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS