Marcipán burgonya
A marcipán burgonya receptje öreg, mint az országút Nem kell megijedni a burgonyától a címében, az íze valami mesés. Amikor először készítettem, én is féltem tőle, nem tudtam elképzelni, hogyan is lehet a burgonyából ilyen édességet varázsolni, de megérte elkészíteni. Igaz ami igaz, a sok cukortól igazi kalóriabomba, de szerintem néha-néha azért lehet bűnözni, főleg az ünnepek közeledtével.
Hozzávalók
200 gfőtt burgonya
800 gporcukor
1 ev. kanálmandula aroma
kakaó befejezéshez
Elkészítés menete
- A burgonyát héjában megfőzzük, kihűtjük, eltávolítjuk a héját és kis lyukú reszelőn lereszeljük.
- Ezután fokozatosan hozzáadjuk az átszitált porcukrot, a mandulaaromát, majd az egészből egy egységes masszát formázunk. A kész masszát fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
- Egy kávéskanállal nagyobb adagokat vájunk ki a masszából, amiből kis golyókat formázunk, majd a golyókat a kakaóban megforgatjuk.
- A marcipán burgonyát hűtőben tároljuk. Nekem a gyerekkori fondanttal bevont szaloncukrot juttatja eszembe az íze.
Blogom: Adkas