Marcipános-mandulás félholdak

Hát ezt a finom sütemény az édes ízek kedvelői egyenesen imádni fogják! A marcipán önmagában nagyon édes, de tökéletesen kiegészíti ezeket a félholdakat! A marcipánt otthon készítettem, de manapság már minden nagyobb boltban kapható, akár mindenféle színben is behetünk. Ezzel meg tudjuk könnyíteni a munkánkat. Ami még nem árt, ha van, az a félhold alakú szaggató, szerencsére háztartási boltokban már ezt is be lehet szerezni. Szerző: Petra H.

Hozzáadta:, 3.12.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Marcipános-mandulás félholdak

Hozzávalók

Hozzávalók:
210 gfinomliszt
70 gporcukor
140 gmargarin
20 gkakaó
40 gdarált mandula
Marcipán:
200 gporcukor
200 gtejpor
1 kv. kanálmandula aroma
1 ev. kanálolaj
3-4 ev. kanálhideg víz
lekvár tapasztáshoz
csokiöntet díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük és akár másnapig pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát vékonyra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk (vagy akár vékonyabbra), kivágjuk a félhold alakokat, majd a formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés közben figyeljük, a sütés függ a formák vastagságától is! Érdemes kezdeni mondjuk 7 perccel, majd folyamatosan figyelni!
  4. A porcukrot a tejporral, mandula aromával, olajjal és vízzel alaposan eldolgozzuk. Ha a marcipán állaga túl sűrű, akkor még adhatunk hozzá vizet. A marcipánt kinyújtjuk, majd ugyanazzal a formával, amivel kiszaggattuk a félholdakat, kiszaggatjuk a marcipánt is. Egy másik megoldás, ha bolti marcipánt veszünk és azzal dolgozunk.
  5. A megsült és kihűlt félholdakat lekvárral összetapasztjuk, tetejére tesszük a marcipán félholdakat, majd csokiöntettel díszítjük.