TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Marcipános-mandulás félholdak
Marcipános-mandulás félholdak
Recept Marcipános-mandulás félholdak
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   3.12.2019

Marcipános-mandulás félholdak

Hát ezt a finom sütemény az édes ízek kedvelői egyenesen imádni fogják! A marcipán önmagában nagyon édes, de tökéletesen kiegészíti ezeket a félholdakat! A marcipánt otthon készítettem, de manapság már minden nagyobb boltban kapható, akár mindenféle színben is behetünk. Ezzel meg tudjuk könnyíteni a munkánkat. Ami még nem árt, ha van, az a félhold alakú szaggató, szerencsére háztartási boltokban már ezt is be lehet szerezni. Szerző: Petra H.

30 perc
Elkészítés
8 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Hozzávalók:

210 g
finomliszt
70 g
porcukor
140 g
margarin
20 g
kakaó
40 g
darált mandula

Marcipán:

200 g
porcukor
200 g
tejpor
1 kv. kanál
mandula aroma
1 ev. kanál
olaj
3-4 ev. kanál
hideg víz
lekvár tapasztáshoz
csokiöntet díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük és akár másnapig pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát vékonyra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk (vagy akár vékonyabbra), kivágjuk a félhold alakokat, majd a formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés közben figyeljük, a sütés függ a formák vastagságától is! Érdemes kezdeni mondjuk 7 perccel, majd folyamatosan figyelni!
  4. A porcukrot a tejporral, mandula aromával, olajjal és vízzel alaposan eldolgozzuk. Ha a marcipán állaga túl sűrű, akkor még adhatunk hozzá vizet. A marcipánt kinyújtjuk, majd ugyanazzal a formával, amivel kiszaggattuk a félholdakat, kiszaggatjuk a marcipánt is. Egy másik megoldás, ha bolti marcipánt veszünk és azzal dolgozunk.
  5. A megsült és kihűlt félholdakat lekvárral összetapasztjuk, tetejére tesszük a marcipán félholdakat, majd csokiöntettel díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása