Marcipános-mandulás félholdak

Recept Marcipános-mandulás félholdak
KÜLDÖTT KÉPEK

Hát ezt a finom sütemény az édes ízek kedvelői egyenesen imádni fogják! A marcipán önmagában nagyon édes, de tökéletesen kiegészíti ezeket a félholdakat! A marcipánt otthon készítettem, de manapság már minden nagyobb boltban kapható, akár mindenféle színben is behetünk. Ezzel meg tudjuk könnyíteni a munkánkat. Ami még nem árt, ha van, az a félhold alakú szaggató, szerencsére háztartási boltokban már ezt is be lehet szerezni. Szerző: Petra H.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Hozzávalók:

210 gfinomliszt
70 gporcukor
140 gmargarin
20 gkakaó
40 gdarált mandula

Marcipán:

200 gporcukor
200 gtejpor
1 kv. kanálmandula aroma
1 ev. kanálolaj
3-4 ev. kanálhideg víz
lekvár tapasztáshoz
csokiöntet díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd hűtőbe tesszük és akár másnapig pihentetjük.
  2. Ezután a tésztát vékonyra, kb. fél centi vastagra nyújtjuk (vagy akár vékonyabbra), kivágjuk a félhold alakokat, majd a formákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Sütés közben figyeljük, a sütés függ a formák vastagságától is! Érdemes kezdeni mondjuk 7 perccel, majd folyamatosan figyelni!
  4. A porcukrot a tejporral, mandula aromával, olajjal és vízzel alaposan eldolgozzuk. Ha a marcipán állaga túl sűrű, akkor még adhatunk hozzá vizet. A marcipánt kinyújtjuk, majd ugyanazzal a formával, amivel kiszaggattuk a félholdakat, kiszaggatjuk a marcipánt is. Egy másik megoldás, ha bolti marcipánt veszünk és azzal dolgozunk.
  5. A megsült és kihűlt félholdakat lekvárral összetapasztjuk, tetejére tesszük a marcipán félholdakat, majd csokiöntettel díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás