TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhagulyás knédlivel
Marhagulyás knédlivel
Recept Marhagulyás knédlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nekem ez a szombati ebéd élményét juttatja eszembe. A marhagulyás knédlivel az igazi.

TopPetra TopPetra    ·   1.10.2022

Marhagulyás knédlivel

Nekem ez a szombati ebéd élményét juttatja eszembe. A marhagulyás knédlivel az igazi.

Alapanyagok
800 g
marhalábszár
5 db
nagyobb vöröshagyma
5 db
szegfűbors
4 db
fokhagyma
2 db
babérlevél
4 evőkanál
zsír
2 evőkanál
fűszerpaprika
2 evőkanál
paradicsompüré
1 evőkanál
majoránna
2 kávéskanál
őrölt kömény
alaplé (marha) vagy víz és kocka
csipet
cukor
ízlés szerint
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst megtisztítjuk, 3x3 cm-es kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel megszórjuk.
  2. Forró zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a husit, kb. 10 percig így pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a többi fűszert is (a fokhagyma és majoránna kivételével), a paradicsompürét, pár percig kevergetjük és tovább pirítjuk, majd ráöntjük az alaplevet, a husit pedig puhára főzzük. Ha kell, akkor főzés közben még adhatunk hozzá vizet.
  4. Végül hozzáadjuk a majorannát, zúzott fokhagymát, ízlés szerint sózzuk.
  5. Nem sűrítjük, hanem inkább még nedvességet főzünk el. Knédlivel tálaljuk.

Forrás: Vaření a pečení s radostí

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása