Marhagulyás petrezselymes gombóccal
Igazán tartalmas fő fogás. A gulyás név valahogy megragadt, szakemberek ezzel biztos vitatkoznának. De a lényeg, hogy nagyon finom!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
1,5 kgmarhahős
1 kgvöröshagyma
1 ev. kanálfűszerpaprika
1 kv. kanálcsípős fűszerpaprika
1 kis konzervparadicsompüré
6 gerezdfokhagyma
Ízlés szerint köménymag, majoránna, só, bors
Petrezselymes gombóc:
20 dkgfüstölt szalonna
1 dbkisebb vöröshagyma
6 dbkockára vágott zsömle
4 dbtojás
150 grétesliszt
1 bögretej
1/2 csokoraprított petrezselyem
só és bors
- Hús:
A hagymát kockára vágjuk, zsíron vagy olajon megporítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett és levet is engedett, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsozzuk, kerül bele köménymag és majoránna, ízlés szerint só. Forró vízzel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Zúzott fokhagymával tovább ízesíthetjük, szükség szerint lisztes rántással sűrítjük. - Gombóc:
A hozzávalókat elkeverjük, 4 kisebb adagra osztjuk. Mindegyiket hőálló fóliába csomagoljuk, alaposan lezárjuk mindkét felét, majd forrásban lévő vízben 20 percig főzzük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí guláš a petrželové knedlíky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzí guláš a petržlenové knedle.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS