TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhagulyás petrezselymes gombóccal
Marhagulyás petrezselymes gombóccal
Recept Marhagulyás petrezselymes gombóccal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazán tartalmas fő fogás. A gulyás név valahogy megragadt, szakemberek ezzel biztos vitatkoznának. De a lényeg, hogy nagyon finom!

TopPetra TopPetra    ·   29.1.2022

Marhagulyás petrezselymes gombóccal

Igazán tartalmas fő fogás. A gulyás név valahogy megragadt, szakemberek ezzel biztos vitatkoznának. De a lényeg, hogy nagyon finom!

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

1,5 kg
marhahős
1 kg
vöröshagyma
1 ev. kanál
fűszerpaprika
1 kv. kanál
csípős fűszerpaprika
1 kis konzerv
paradicsompüré
6 gerezd
fokhagyma
Ízlés szerint köménymag, majoránna, só, bors

Petrezselymes gombóc:

20 dkg
füstölt szalonna
1 db
kisebb vöröshagyma
6 db
kockára vágott zsömle
4 db
tojás
150 g
rétesliszt
1 bögre
tej
1/2 csokor
aprított petrezselyem
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Hús:
    A hagymát kockára vágjuk, zsíron vagy olajon megporítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett és levet is engedett, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsozzuk, kerül bele köménymag és majoránna, ízlés szerint só. Forró vízzel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Zúzott fokhagymával tovább ízesíthetjük, szükség szerint lisztes rántással sűrítjük.
  2. Gombóc:
    A hozzávalókat elkeverjük, 4 kisebb adagra osztjuk. Mindegyiket hőálló fóliába csomagoljuk, alaposan lezárjuk mindkét felét, majd forrásban lévő vízben 20 percig főzzük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása