Marhagulyás petrezselymes gombóccal

Recept Marhagulyás petrezselymes gombóccal

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazán tartalmas fő fogás. A gulyás név valahogy megragadt, szakemberek ezzel biztos vitatkoznának. De a lényeg, hogy nagyon finom!

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 29.1.2022

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

1,5 kgmarhahős
1 kgvöröshagyma
1 ev. kanálfűszerpaprika
1 kv. kanálcsípős fűszerpaprika
1 kis konzervparadicsompüré
6 gerezdfokhagyma
Ízlés szerint köménymag, majoránna, só, bors

Petrezselymes gombóc:

20 dkgfüstölt szalonna
1 dbkisebb vöröshagyma
6 dbkockára vágott zsömle
4 dbtojás
150 grétesliszt
1 bögretej
1/2 csokoraprított petrezselyem
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Hús:
    A hagymát kockára vágjuk, zsíron vagy olajon megporítjuk. Rátesszük a kockára vágott húst. Amikor már kifehéredett és levet is engedett, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, borsozzuk, kerül bele köménymag és majoránna, ízlés szerint só. Forró vízzel felöntjük, belekeverjük a paradicsompürét, majd kis lángon, lefedve puhára főzzük. Zúzott fokhagymával tovább ízesíthetjük, szükség szerint lisztes rántással sűrítjük.
  2. Gombóc:
    A hozzávalókat elkeverjük, 4 kisebb adagra osztjuk. Mindegyiket hőálló fóliába csomagoljuk, alaposan lezárjuk mindkét felét, majd forrásban lévő vízben 20 percig főzzük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás