Marhalábszár leves
Aki nem szereti a gulyásban a tipikus leveszöldséget (répa, fehérrépa), annak egy remek választás lehet a marhalábzár leves. Tulajdonképpen ez egy hamis marhalábszár gulyás, amibe nem kerül répa és fehérrépa, viszont kerül bele burgonya és szárított gomba. Az ízekkel itt is szépen el lehet játszani. Olaj helyett használhatunk disznózsírt, paradicsom helyett paradicsompürét, és persze rengeteg fűszerrel is próbálkozhatunk. Nekem ez a verzió nagyon ízlik, a csípőset pedig mindenki magának osztja be a tálalásnál.
KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
700 gmarhalábszár
2 dbvöröshagyma
4 ev. kanálolaj
2 ev. kanálfűszerpaprika
1 kv. kanálsó
2 gerezdfokhagyma
2 dbparadicsom
1 dbpaprika
1 marékgomba (szárított)
5 dbburgonya
bors
kömény
majoránna
- A hagymát és a marhalábszárat is felkockázzuk.
- Az olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst és addig pirítjuk, amíg levet nem kezd engedni.
- Hozzáadjuk a pirospaprikát, sózzuk. Vízzel felöntjük és lassú lángon elkezdjük főzni. Közben hozzáadjuk a felszeletelt paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát és a szárított gombát.
- Miután a hús megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
- Végül a levest kevés vízzel elkevert liszttel sűrítjük. Ízesítjük, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat!
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS