Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel
Egy remekmű, amit annyi módon lehet elkészíteni, ahány ember a földön létezik. A marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel egy igazi luxus fogás (legalábbis férjem szerint), amivel szerencsére eddig mindenkit levettem a lábáról. Igaz, az elkészítése időigényes, de megéri a fáradozást. Finom, fűszeres, puha marhahús, igazi sűrű és ízes pörkölt, ami knédlivel, galuskával, de akár jó vastag szelet kenyérrel is tökéletes.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 13.8.2017
Kategória: Húsételek, Marhahús, Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
1.5 kgmarhahús (marhalábszár)
1 kghagyma
1 ev. kanálédes őrölt pirospaprika
1 ev. kanálcsípős őrölt pirospaprika
30 g sűrítettparadicsom
6 gerezdfokhagyma
kömény
majoránna
só, bors
Knédli:
20 dkgfüstölt sonka
1 dbkisebb hagyma
6 dbkockára szeletelt zsömle
4 dbtojás
150 grétesliszt
1 bögretej
1/2 csokorpetrezselyemzöld apróra vágva
ízlés szerint só, bors
- A vöröshagymát felkockázzuk, forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt marhalábszárat.
- Megszórjuk az őrölt pirospaprikával (édes és csípős is), borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és az őrölt köményt, forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húst puhára pároljuk.
- Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és besűrítjük.
- Knédli:
A hozzávalókat egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd 4 hengert formázunk belőle. A hengereket fóliába csomagoljuk, jó szorosan a két végét lezárjuk, majd 20 percig forrásban lévő vízben főzzük.
Forrás: Vaření a pečení s radostí
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí guláš a petrželové knedlíky.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Hovädzí guláš a petržlenová knedľa.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Gulasz wołowy i knedliki pietruszkowe.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Rindergulasch und Petersilienknödel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS