Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel

Egy remekmű, amit annyi módon lehet elkészíteni, ahány ember a földön létezik. A marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel egy igazi luxus fogás (legalábbis férjem szerint), amivel szerencsére eddig mindenkit levettem a lábáról. Igaz, az elkészítése időigényes, de megéri a fáradozást. Finom, fűszeres, puha marhahús, igazi sűrű és ízes pörkölt, ami knédlivel, galuskával, de akár jó vastag szelet kenyérrel is tökéletes.

Hozzáadta:, 13.8.2017
Kategória: Főételek
Marhalábszár pörkölt petrezselymes knédlivel

Hozzávalók

1.5 kgmarhahús (marhalábszár)
1 kghagyma
1 ev. kanálédes őrölt pirospaprika
1 ev. kanálcsípős őrölt pirospaprika
30 g sűrítettparadicsom
6 gerezdfokhagyma
kömény
majoránna
só, bors
Knédli:
20 dkgfüstölt sonka
1 dbkisebb hagyma
6 dbkockára szeletelt zsömle
4 dbtojás
150 grétesliszt
1 bögretej
1/2 csokorpetrezselyemzöld apróra vágva
ízlés szerint só, bors

Elkészítés menete

  1. A vöröshagymát felkockázzuk, forró olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt marhalábszárat.
  2. Megszórjuk az őrölt pirospaprikával (édes és csípős is), borsozzuk, hozzáadjuk a majoránnát és az őrölt köményt, forró vízzel felöntjük, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd a húst puhára pároljuk.
  3. Sózzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és besűrítjük.
  4. Knédli:
    A hozzávalókat egy tálba tesszük, összedolgozzuk, majd 4 hengert formázunk belőle. A hengereket fóliába csomagoljuk, jó szorosan a két végét lezárjuk, majd 20 percig forrásban lévő vízben főzzük.

Forrás: Vaření a pečení s radostí