TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhapaprikás kolbásszal és nokedlivel
Marhapaprikás kolbásszal és nokedlivel
Recept Marhapaprikás kolbásszal és nokedlivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   22.9.2022

Marhapaprikás kolbásszal és nokedlivel

Klasszikus, kiadós, laktató fogás. Köretnek nokedlit választottam, de ez bátran helyettesíthető akár knédlivel, burgonyagombóccal vagy burgonyával is. Szerző: Nada I. (Rebeka)

Alapanyagok
400 g
marhanyak
100 g
paprikás kolbász
1 db
vöröshagyma
1 gerezd
fokhagyma
1 evőkanál
fűszerpaprika
1 db
csípős paprika
Ízlés szerint
só és bors
3 db
kisebb paradicsom
2 evőkanál
zsír
Szükség szerint
alaplé vagy víz
170 ml
tejföl
1 evőkanál
búzafinomliszt

Nokedli:

200 g
búzafinomliszt
1 kávéskanál
2 db
tojássárga
Kb. 150 ml
hideg víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst 2x2cm-es kockára vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kicsit pihentetjük. A zsírt felhevítjük, megpirítjuk rajta a kockára vágott hagymát, majd a húst is rátesszük, kifehéredésig sütjük (kb. 5 perc).
  2. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük. Visszatesszük a lángra, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, vízzel vagy alaplével felöntjük (2/3 rész magasságig lepje el a húsokat). Lefedjük, pároljuk. Amikor már puhul a hús, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd visszatesszük a fedelet és puhára főzzük.
  3. A főzés vége előtt adjuk hozzá az apróra vágott paprikát, meghámozott és kockára vágott paradicsomot. A lisztből, tejfölből, kevés főzőléből készült keverékkel berántjuk. Kis lángon további 15 percig főzzük, közben kevergetjük. Megkóstoljuk, ízesítjük.
  4. A nokedlihez a hozzávalókat elkeverjük, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.

 

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása