Marhatekercs rizibizivel

Recept Marhatekercs rizibizivel

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Jó kis vasárnapi ebéd! Finom, laktató, lenyűgöző! Az elkészítése nem megy egyik pillanatról a másikra, de megéri! Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 19.9.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

400 gmarhaszelet
1 dbszafaládé vagy debreceni kolbász
2 dbtojás
80 gszalonna
2 dbcsemegeuborka
50 gfüstölt sonka
Só és bors
1 ev. kanálfinomliszt
2 ev. kanálzsír
2 dbvöröshagyma
Alaplé
1 ev. kanálmustár
1 ev. kanálvaj

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd az egyiket megkenjük mustárral. Erre kerül rá a szalonna, a főtt tojás fele, a füstölt hús csík, a csemegeuborka, a debreceni negyedre vágva.
  2. A húst felcsavarjuk, fonallal rögzítjük, a két végét fogpiszkálóval átszúrjuk, majd finomlisztbe forgatjuk.
  3. Minden oldalát forró zsíron hirtelen megsütjük. A pecsenyelébe tesszük a kockára vágott vöröshagymát, megpirítjuk. Egy kevés mustárral ízesíthetjük. Visszatesszük a hústekercseket, alaplével felöntjük (kb. 2/3 részéig a hústekercsnek), kis lángon puhára főzzük. Amikor a hús már puha, a fonalat levágjuk, a hústekercseket felszeleteljük.
  4. A levet, amiben puhára főztük, ízlés szerint besűríthetjük. Ehhez először érdemes átszűrni. A husit rizibizivel tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás