TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Marhatekercs rizibizivel
Marhatekercs rizibizivel
Recept Marhatekercs rizibizivel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   19.9.2021

Marhatekercs rizibizivel

Jó kis vasárnapi ebéd! Finom, laktató, lenyűgöző! Az elkészítése nem megy egyik pillanatról a másikra, de megéri! Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

400 g
marhaszelet
1 db
szafaládé vagy debreceni kolbász
2 db
tojás
80 g
szalonna
2 db
csemegeuborka
50 g
füstölt sonka
Só és bors
1 ev. kanál
finomliszt
2 ev. kanál
zsír
2 db
vöröshagyma
Alaplé
1 ev. kanál
mustár
1 ev. kanál
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst vékonyra klopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd az egyiket megkenjük mustárral. Erre kerül rá a szalonna, a főtt tojás fele, a füstölt hús csík, a csemegeuborka, a debreceni negyedre vágva.
  2. A húst felcsavarjuk, fonallal rögzítjük, a két végét fogpiszkálóval átszúrjuk, majd finomlisztbe forgatjuk.
  3. Minden oldalát forró zsíron hirtelen megsütjük. A pecsenyelébe tesszük a kockára vágott vöröshagymát, megpirítjuk. Egy kevés mustárral ízesíthetjük. Visszatesszük a hústekercseket, alaplével felöntjük (kb. 2/3 részéig a hústekercsnek), kis lángon puhára főzzük. Amikor a hús már puha, a fonalat levágjuk, a hústekercseket felszeleteljük.
  4. A levet, amiben puhára főztük, ízlés szerint besűríthetjük. Ehhez először érdemes átszűrni. A husit rizibizivel tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása