Marlenka golyók

Ó az a jó kis mézes íz! Előfordul, hogy nagyon megkívánom az édességet, és ilyenkor gondolkodóba esek, mit is lehetne otthon készíteni. Aztán rátaláltam a Marlenka golyók receptjére, és neki is láttam. Szerencsére a közeli szupermarketben minden hozzávalót be tudtam szerezni (a tejkaramellhez sűrített tejet vettem, amit 3 órát főztem), és mézes kekszhez is hozzájutottam. Az elkészült golyók édesek, pompásak, ragacsosak, a mogyorótól ropogósak, szerintem tökéletesek.

Hozzáadta:, 17.7.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony
Recept Marlenka golyók

Hozzávalók

2 csomagmézes keksz vagy mézes tortalap (kb. 250 g)
1 doboztejkaramell (vagy sűrített tej, amit megfőzünk)
2 ev. kanálméz
200 gvaj
rum vagy konyak
darált és apróra vágott mogyoró
csokoládéöntet díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A vajat, tejkaramellt és mézet botmixerrel lágy állagúvá dolgozzuk.
  2. A kekszet kezünkkel összetörjük (nem baj, ha pár nagyobb darab is marad), rummal meglocsoljuk.
  3. A kekszhez hozzáadjuk a tejkaramelles krémet, jól elkeverjük és kis golyókat formázunk. A golyókat először darált mogyoróba forgatjuk, majd a tetejét mogyoródarabokkal megszórjuk.
  4. Az elkészült golyókat kis papírkosárkákba tesszük, csokoládéöntettel díszítjük. Egy napi pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek. Jó étvágyat!
  5. Ebből a mennyiségből kb. 40 kisebb golyó készül.

Forrás: Pečené, varené s Ivou