Marokán kosárkák csokiöntettel

Recept Marokán kosárkák csokiöntettel
KÜLDÖTT KÉPEK

Sütés nélküli finomság, amit minden gyümölcsimádó kedvelni fog. Kandírozott gyümölcs, mandula, dió, csokiöntet. Egyszerűen fenséges! Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

25 gvaj
30 mltej
50 gmandula
50 gdió
100 gporcukor
2 kv. kanálrétesliszt
100 gkandírozott gyümölcs
Ízlés szerint csokiöntet

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Mandulából érdemes a héj nélkülit választani. Ha héjával együtt vesszük, akkor érdemes vízgőz felett kicsit pihentetni, ezután könnyebben lejön a héj.
  2. A mandulát és a diót apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a lisztet. Elkezdjük melegíteni, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
  4. Az édes keveréket levesszük a lángról, hozzáadjuk a diót és a mandulát. A kandírozott gyümölcsöt ízlés szerint darabolhatjuk, majd ezt is hozzáadjuk.
  5. Az így elkészített keveréket kosárkákba kanalazzuk. A tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Megvárjuk, míg kihűl, megköt, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás