Marokán kosárkák csokiöntettel

Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Sütés nélküli desszertek, Karácsonyi desszertek, Gyümölcs szerint
KÜLDÖTT KÉPEK
Sütés nélküli finomság, amit minden gyümölcsimádó kedvelni fog. Kandírozott gyümölcs, mandula, dió, csokiöntet. Egyszerűen fenséges! Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 26.11.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Ünnepek, Karácsony, Sütés nélküli desszertek, Karácsonyi desszertek, Gyümölcs szerint
Előkészítés:
ALAPANYAGOK
25 gvaj
30 mltej
50 gmandula
50 gdió
100 gporcukor
2 kv. kanálrétesliszt
100 gkandírozott gyümölcs
Ízlés szerint csokiöntet
- Mandulából érdemes a héj nélkülit választani. Ha héjával együtt vesszük, akkor érdemes vízgőz felett kicsit pihentetni, ezután könnyebben lejön a héj.
- A mandulát és a diót apróra vágjuk.
- Egy kisebb edénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a lisztet. Elkezdjük melegíteni, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
- Az édes keveréket levesszük a lángról, hozzáadjuk a diót és a mandulát. A kandírozott gyümölcsöt ízlés szerint darabolhatjuk, majd ezt is hozzáadjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Marokánkové košíčky s čokoládovou polevou.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Marokánkové košíčky s čokoládovou polevou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Marokańskie słodkości z polewą czekoladową.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Mandel-Walnuss-Körbchen mit Schokoladenglasur – ohne Backen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS