TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Sütés nélküli desszertek Marokán kosárkák csokiöntettel
Marokán kosárkák csokiöntettel
Recept Marokán kosárkák csokiöntettel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   26.11.2020

Marokán kosárkák csokiöntettel

Sütés nélküli finomság, amit minden gyümölcsimádó kedvelni fog. Kandírozott gyümölcs, mandula, dió, csokiöntet. Egyszerűen fenséges! Szerző: Jaja

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
25 g
vaj
30 ml
tej
50 g
mandula
50 g
dió
100 g
porcukor
2 kv. kanál
rétesliszt
100 g
kandírozott gyümölcs
Ízlés szerint csokiöntet
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Mandulából érdemes a héj nélkülit választani. Ha héjával együtt vesszük, akkor érdemes vízgőz felett kicsit pihentetni, ezután könnyebben lejön a héj.
  2. A mandulát és a diót apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edénybe öntjük a tejet, hozzáadjuk a cukrot, a szobahőmérsékletű vajat és a lisztet. Elkezdjük melegíteni, majd forrástól számított 2-3 percig főzzük.
  4. Az édes keveréket levesszük a lángról, hozzáadjuk a diót és a mandulát. A kandírozott gyümölcsöt ízlés szerint darabolhatjuk, majd ezt is hozzáadjuk.
  5. Az így elkészített keveréket kosárkákba kanalazzuk. A tetejét csokiöntettel díszíthetjük. Megvárjuk, míg kihűl, megköt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása