Márványos mákos kocka

Hogy miért is márványos? Mert az isteni mákos tésztára „márvány” alakban tesszük rá az ellenállhatatlan túrós tölteléket. Így kapjuk meg ezt a csodálatos mintázatot. Természetesen ez az ízén semmit sem változtat, de abban megegyezhetünk, hogy ez a sütemény ínycsiklandó, ellenállhatatlan! Mivel gyorsan elkészül, nem kell vele sokat szórakozni a konyhában, és mindenkit meg tudunk vele lepni. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 11.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Márványos mákos kocka

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojássárga
250 gkristálycukor
125 mlvíz
125 mlolaj
4 dbtojásfehérje
100 gdarált mák
200 grétesliszt
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
100 gvaj
150 gkristálycukor
500 glágy túró
4 dbtojássárga
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvanília ízű pudingpor
4 dbtojásfehérje
Ízlés szerint rum

Elkészítés menete

  1. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és az olajat, eldolgozzuk, majd beledolgozzuk a tojásfehérjét és a mákkal és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát magasabb falú, kb. 40 x 30 cm-es, kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük.
  3. A túrót a vajjal, kristálycukorral és vaníliacukorral alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a tojássárgát, a rumot, a pudingport és a felvert tojásfehérjét.
  4. A túrós keveréket foltokban rátesszük a mákos tésztára, lehetőség szerint úgy, hogy szép „márványos” külalakot kapjunk.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük, érdemes sütés közben figyelni. A megsült süteményt porcukorral megszórjuk. Jó étvágyat!