Mascarpone krémes-banános tekercs

Recept Mascarpone krémes-banános tekercs
KÜLDÖTT KÉPEK

Gyors finomság mascarponéval és banánnal. Készítettem már málnával is, de banánnal az igazi. Az elkészítés során arra kell odafigyelni, hogy a habtejszínt kemény habbá kell verni, majd elkeverni a sajttal. Szerző: Marta M.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
5 evőkanálkristálycukor
1 evőkanállangyos víz
6 evőkanálrétesliszt
1 evőkanálkakaó
1/2 csomagsütőpor

Töltelék:

500 gmascarpone
4 evőkanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
3 dbbanán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tojást, cukrot, vizet kikeverjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, a nedves hozzávalókkal elkeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. 180 fokon készre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből, majd felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. A mascarponét a cukorral és vaníliacukorral kikeverjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, majd elkeverjük a mascarponéval.
  5. A krémet rákenjük a lapra csavart tésztára (a sütőpapírt eltávolítjuk), rátesszük a banánt, majd ismét felcsavarjuk. Kívülről még krémmel megkenhetjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét csokival díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás