TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Banán Mascarpone krémes-banános tekercs
Mascarpone krémes-banános tekercs
Recept Mascarpone krémes-banános tekercs
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.6.2022

Mascarpone krémes-banános tekercs

Gyors finomság mascarponéval és banánnal. Készítettem már málnával is, de banánnal az igazi. Az elkészítés során arra kell odafigyelni, hogy a habtejszínt kemény habbá kell verni, majd elkeverni a sajttal. Szerző: Marta M.

Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
5 evőkanál
kristálycukor
1 evőkanál
langyos víz
6 evőkanál
rétesliszt
1 evőkanál
kakaó
1/2 csomag
sütőpor

Töltelék:

500 g
mascarpone
4 evőkanál
porcukor
1 csomag
vaníliacukor
250 ml
habtejszín
3 db
banán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojást, cukrot, vizet kikeverjük. A lisztet, kakaót, sütőport átszitáljuk, a nedves hozzávalókkal elkeverjük. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük.
  2. 180 fokon készre sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kiforgatjuk a tepsiből, majd felcsavarjuk, kihűtjük.
  3. A mascarponét a cukorral és vaníliacukorral kikeverjük.
  4. A habtejszínt habbá verjük, majd elkeverjük a mascarponéval.
  5. A krémet rákenjük a lapra csavart tésztára (a sütőpapírt eltávolítjuk), rátesszük a banánt, majd ismét felcsavarjuk. Kívülről még krémmel megkenhetjük, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  6. A tetejét csokival díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása