Mascarpone tekercs banánnal

Talán az egyik legegyszerűbb krém, amit valaha készítettem. Sokáig kerestem valami finom, frissítő krémet, mert kezdtem megunni a nehéz, vajas töltelékeket. A mascarpone tekercs banánnal minden elvárásomnak megfelel. Könnyű, puha, egyszerű, ráadásul nagyon finom. A banán szerintem ehhez a süteményhez elengedhetetlen. Jól kihűtve, krémmel és csokiöntettel a tetején tálaltam. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 18.5.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Mascarpone tekercs banánnal

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
5 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanállangyos víz
6 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálkakaó
1/2 csomagsütőpor
Töltelék:
500 gmascarpone
4 ev. kanálporcukor (vagy ízlés szerint)
1 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
3 dbbanán

Elkészítés menete

  1. A tojást, a cukrot és a vizet eldolgozzuk. Hozzáadjuk a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet, át is szitálhatjuk.
  2. A tésztát sütőporral kibélelt tepsibe öntjük.
  3. 180 fokon 15-20 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és még melegében felcsavarjuk a sütőpapírral együtt. 10 percig pihentetjük, kitekerjük, majd levesszük róla a sütőpapírt.
  4. Töltelék: a mascarpone sajtot alaposan elkeverjük a porcukorral és vaníliacukorral.
  5. A habtejszínt tejszínhabbá verjük és belekeverjük a krémbe.
  6. Egy kevés krémet félreteszünk, amivel majd megkenjük a tekercset. A tésztát megkenjük a krémmel, a banánt pedig a közepére tesszük. Felcsavarjuk, kívülről pedig bevonjuk a félretett krémmel. Tetejét csokoládéöntettel díszítjük.%1%2