TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap MAXI tepsis képviselőfánk, szinte lehetetlen elrontani
MAXI tepsis képviselőfánk, szinte lehetetlen elrontani
Recept MAXI tepsis képviselőfánk, szinte lehetetlen elrontani
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyedi és különleges sütemény, mégis nagyon könnyű az elkészítése! Még a legigényesebb vendégeimet is sikerült az ötlettel lenyűgözni. Klasszikus krémmel és öntettel készítettem, igyekeztem mindent magam csinálni. Ha nincs időnk, akkor természetesen a bolti öntet is tökéletesen megfelel. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   24.2.2022

MAXI tepsis képviselőfánk, szinte lehetetlen elrontani

Egyedi és különleges sütemény, mégis nagyon könnyű az elkészítése! Még a legigényesebb vendégeimet is sikerült az ötlettel lenyűgözni. Klasszikus krémmel és öntettel készítettem, igyekeztem mindent magam csinálni. Ha nincs időnk, akkor természetesen a bolti öntet is tökéletesen megfelel. Szerző: Jaja

55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 ml
víz
250 g
vaj
250 g
búzafinomliszt
csipet
8 db
tojás

Krém:

7 ev. kanál
kristálycukor
1 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
250 g
vaj

Kell még:

350 ml
habtejszín
2 csomag
habfixáló

Öntet:

50 g
kristálycukor
7 ev. kanál
tej
200 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A vajat a vízben felolvasztjuk. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a lisztet és csipet sót, elkeverjük. Sűrű kását kapunk, amit addig keverünk, amíg az szépen el nem kezd leválni az edény oldaláról. Kicsit kihűtjük, majd kézi mixerrel egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Mindegyik után jó alaposan eldolgozzuk.
  2. A tésztát 2 részre osztjuk, mindegyiket sütőpapírral kibélelt tepsi aljára kenjük.
  3. 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját nem nyitjuk le.
  4. Elkészítjük a krémet. A cukorból karamellt készítünk, felöntjük 750 ml tejjel és addig keverjük, amíg a karamell fel nem oldódik. A maradék tejben csomómentesre keverjük a pudingport, hozzáöntjük a karamellás tejhez. Sűrű pudingot főzünk, kihűtjük. A kihűlt karamellás pudingot eldolgozzuk a habosra vert vajjal – kis adagokban keverjük bele a habos vajba a pudingot.
  5. A krémet ráknejük az egyik adag megsült tésztára, erre kerül a habfixálóval kemény habbá vert habtejszín. Lefedjük a másik adag tésztalappal. Hűtőszerénybe tesszük.
  6. Az öntethez a kristálycukorból karamellt készítünk, tejjel felöntjük, addig kevergetjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáadjuk a porcukrot, eldolgozzuk, kicsit kihűtjük, majd a felső tészta tetejére kenjük. Kihűtjük. Az édességet felszeletlejük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása