TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Túrós édességek, sütemények Mazsolás-túrós csiga
Mazsolás-túrós csiga
Recept Mazsolás-túrós csiga
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   8.3.2020

Mazsolás-túrós csiga

Két típusú ember létezik: aki utálja a mazsolát és aki imádja a mazsolát. Mi a mazsolaimádók közé tartozunk. Jó hír, hogy ez a túrós csiga azonban mazsola nélkül is elkészíthető. Az alap a lágy, kelt tészta, amire rátesszük a krémes tölteléket, felcsavarjuk, felszeleteljük, majd készre sütjük. A tetejére már csak porcukor kerül, és fogyaszthatjuk is. Szerző: Mineralka

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

600 g
finomliszt
1/2 kocka
élesztő
240 ml
tej
75 g
vaj
70 g
kristálycukor
3 db
tojás

Töltelék:

500 g
túró
6 ev. kanál
tejföl
8 ev. kanál
kristálycukor
1/4 kv. kanál
vaníliaaroma
1 db
tojás
1 db
citrom héja vagy szárított citroméhéj
2/3 csésze
mazsola
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tejet a cukorral együtt felmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, míg az élesztő felflut.
  2. A lisztet a vajjal tojással és felfuttatott élesztővel eldolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. A túrót, tejfölt, kristálycukrot, tojást, vaníliaaromát, citrom héját elkeverjük.
  4. A mazsolát forró vízzel leforrázzuk és legalább fél órát pihentetjük.
  5. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, megkenjük a mazsolás töltelékkel, rászórjuk a mazsolát. Felcsavarjuk.
  6. A tekercset felszeleteljük (2-3 cm vastagra), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Még 15 percig pihentetjük
  7. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása