Mazsolás-túrós csiga

Két típusú ember létezik: aki utálja a mazsolát és aki imádja a mazsolát. Mi a mazsolaimádók közé tartozunk. Jó hír, hogy ez a túrós csiga azonban mazsola nélkül is elkészíthető. Az alap a lágy, kelt tészta, amire rátesszük a krémes tölteléket, felcsavarjuk, felszeleteljük, majd készre sütjük. A tetejére már csak porcukor kerül, és fogyaszthatjuk is. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 8.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mazsolás-túrós csiga

Hozzávalók

Tészta:
600 gfinomliszt
1/2 kockaélesztő
240 mltej
75 gvaj
70 gkristálycukor
3 dbtojás
Töltelék:
500 gtúró
6 ev. kanáltejföl
8 ev. kanálkristálycukor
1/4 kv. kanálvaníliaaroma
1 dbtojás
1 dbcitrom héja vagy szárított citroméhéj
2/3 csészemazsola

Elkészítés menete

  1. A tejet a cukorral együtt felmelegítjük. Belemorzsoljuk az élesztőt, majd megvárjuk, míg az élesztő felflut.
  2. A lisztet a vajjal tojással és felfuttatott élesztővel eldolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen legalább egy órát kelesztjük.
  3. A túrót, tejfölt, kristálycukrot, tojást, vaníliaaromát, citrom héját elkeverjük.
  4. A mazsolát forró vízzel leforrázzuk és legalább fél órát pihentetjük.
  5. A megkelt tésztát lisztes felületen kinyújtjuk, megkenjük a mazsolás töltelékkel, rászórjuk a mazsolát. Felcsavarjuk.
  6. A tekercset felszeleteljük (2-3 cm vastagra), sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. Még 15 percig pihentetjük
  7. 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Miután megsült, porcukorral meghintjük.