TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Diós desszertek Medvetalp nagymamáin receptje alapján
Medvetalp nagymamáin receptje alapján
Medvetalp nagymamáin receptje alapján
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Viki78    ·   8.12.2017

Medvetalp nagymamáin receptje alapján

Régi, klasszikus édesség, amit már nagymamám is anyukájától tanult. A medvetalp sütemény mindig karácsony másnapját juttatja eszembe, amikor az egész család összegyűlt szüleimnél, nagymamám pedig jó sok medvetalp süteménnyel várt minket. Emlékszem, karácsony előtt néha az volt a feladatom, hogy segítsek kinyerni a dióbelet, majd a diót is én daráltam a kis konyhában. Azóta már én készítem a gyerekeimnek, és remélem, ez a hagyomány tovább száll rájuk.

65 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

3 bögre
búzafinomliszt
1/4 csomag
sütőpor
1 bögre
porcukor
2 bögre
darált dió
1 bögre
vaj
1 db
tojás
1-2 ev. kanál
méz
1 csomag
vaníliacukor
porcukor szóráshoz
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A darált diót elkeverjük a liszttel, sütőporral és a cukorral. A közepére mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, a puha vajat és a vaníliacukrot. Tészta állagúvá dolgozzuk, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
  2. Előkészítjük a sütőformákat. Olajjal kikenjük, a tésztával megtöltjük, tepsire tesszük.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Miután megsült, porcukorba forgatjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása