Medvetalp nagymamáin receptje alapján

Medvetalp nagymamáin receptje alapján
KÜLDÖTT KÉPEK

Régi, klasszikus édesség, amit már nagymamám is anyukájától tanult. A medvetalp sütemény mindig karácsony másnapját juttatja eszembe, amikor az egész család összegyűlt szüleimnél, nagymamám pedig jó sok medvetalp süteménnyel várt minket. Emlékszem, karácsony előtt néha az volt a feladatom, hogy segítsek kinyerni a dióbelet, majd a diót is én daráltam a kis konyhában. Azóta már én készítem a gyerekeimnek, és remélem, ez a hagyomány tovább száll rájuk.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 bögrebúzafinomliszt
1/4 csomagsütőpor
1 bögreporcukor
2 bögredarált dió
1 bögrevaj
1 dbtojás
1-2 ev. kanálméz
1 csomagvaníliacukor
porcukor szóráshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A darált diót elkeverjük a liszttel, sütőporral és a cukorral. A közepére mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, a puha vajat és a vaníliacukrot. Tészta állagúvá dolgozzuk, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
  2. Előkészítjük a sütőformákat. Olajjal kikenjük, a tésztával megtöltjük, tepsire tesszük.
  3. 180 fokon 15 percig sütjük.
  4. Miután megsült, porcukorba forgatjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás