Medvetalp nagymamáin receptje alapján

Hozzáadta: Viki78, 8.12.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Medvetalp
KÜLDÖTT KÉPEK
Régi, klasszikus édesség, amit már nagymamám is anyukájától tanult. A medvetalp sütemény mindig karácsony másnapját juttatja eszembe, amikor az egész család összegyűlt szüleimnél, nagymamám pedig jó sok medvetalp süteménnyel várt minket. Emlékszem, karácsony előtt néha az volt a feladatom, hogy segítsek kinyerni a dióbelet, majd a diót is én daráltam a kis konyhában. Azóta már én készítem a gyerekeimnek, és remélem, ez a hagyomány tovább száll rájuk.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 8.12.2017
Kategória: Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek, Diós desszertek, Medvetalp
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
3 bögrebúzafinomliszt
1/4 csomagsütőpor
1 bögreporcukor
2 bögredarált dió
1 bögrevaj
1 dbtojás
1-2 ev. kanálméz
1 csomagvaníliacukor
porcukor szóráshoz
- A darált diót elkeverjük a liszttel, sütőporral és a cukorral. A közepére mélyedést készítünk, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet, a puha vajat és a vaníliacukrot. Tészta állagúvá dolgozzuk, majd fél órát hűvös helyen pihentetjük.
- Előkészítjük a sütőformákat. Olajjal kikenjük, a tésztával megtöltjük, tepsire tesszük.
- 180 fokon 15 percig sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medvědí tlapky - recept našich babiček.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Medvedie labky - recept našich babičiek.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Bärentatzen – ein Rezept aus Omas Küche an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS