Meggyes szelet sütés nélkül

Recept Meggyes szelet sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

A meggyes szelet sütés nélkül egyik különlegessége, hogy az ilyen esetben használatos piskótatésztát meggyes alappal helyettesítjük. Az alapban dara, meggylé (befőttlé) és leturmixolt meggy és cukor kerül, amit egy réteg kekszre viszünk fel. A maradék két réteg a krémes-vajas vaníliapuding és a joghurtos tejszínhab. Kihűtve, kedvünkre díszítve tálaljuk. Frissítő és krémes, igazi csemege Szerző: H Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

2 csomagháztartási keksz

Meggyes töltelék:

Kb. 2 kgmeggybefőtt (levélel együtt)
200 gkristálycukor
200 gbúzadara
1 literkompótlé (a meggybefőtt leve)

Vaníliás töltelék:

1 ltej
3 csomagvaníliapuding
3 csomagvaníliacukor
250 gvaj

Tejszínes réteg:

500 mlhabtejszín
150 gnatúr joghurt
1 csomagzselatinpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kibéleljük.
  2. A darát elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a meggybefőtt levét (ha nincs 1 l, akkor 1 l-ig vízzel öntjük fel), sűrű kását főzünk. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a leturmixolt meggyet, elkeverjük, és ezzel öntjük nyakon a tepsiben lévő kekszes réteget. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A pudingból, cukorból s tejből pudingot főzünk. A kihűlt pudingba belekeverjük a vajat, majd miután krémesre dolgoztuk, rákanalazzuk a meggyes rétegre. Visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. A zselatint kevés vízbe tesszük, felmelegítjük, majd miután feloldódott (vigyázat, nem forraljuk fel!), belekeverjük a joghurtba. A joghurtot beledolgozzuk a tejszínhabba, majd ezt kenjük rá a pudingos rétegre. Ismét visszatesszük a hűtőbe, majd kedvünkre díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás