TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Meggy Meggyes szelet sütés nélkül
Meggyes szelet sütés nélkül
Recept Meggyes szelet sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.2.2018

Meggyes szelet sütés nélkül

A meggyes szelet sütés nélkül egyik különlegessége, hogy az ilyen esetben használatos piskótatésztát meggyes alappal helyettesítjük. Az alapban dara, meggylé (befőttlé) és leturmixolt meggy és cukor kerül, amit egy réteg kekszre viszünk fel. A maradék két réteg a krémes-vajas vaníliapuding és a joghurtos tejszínhab. Kihűtve, kedvünkre díszítve tálaljuk. Frissítő és krémes, igazi csemege Szerző: H Petra

50 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Szükségünk lesz:

2 csomag
háztartási keksz

Meggyes töltelék:

Kb. 2 kg
meggybefőtt (levélel együtt)
200 g
kristálycukor
200 g
búzadara
1 liter
kompótlé (a meggybefőtt leve)

Vaníliás töltelék:

1 l
tej
3 csomag
vaníliapuding
3 csomag
vaníliacukor
250 g
vaj

Tejszínes réteg:

500 ml
habtejszín
150 g
natúr joghurt
1 csomag
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Egy 38x25 cm-es tepsi alját a keksszel kibéleljük.
  2. A darát elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a meggybefőtt levét (ha nincs 1 l, akkor 1 l-ig vízzel öntjük fel), sűrű kását főzünk. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a leturmixolt meggyet, elkeverjük, és ezzel öntjük nyakon a tepsiben lévő kekszes réteget. Miután kihűlt, hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A pudingból, cukorból s tejből pudingot főzünk. A kihűlt pudingba belekeverjük a vajat, majd miután krémesre dolgoztuk, rákanalazzuk a meggyes rétegre. Visszatesszük a hűtőszekrénybe.
  4. A zselatint kevés vízbe tesszük, felmelegítjük, majd miután feloldódott (vigyázat, nem forraljuk fel!), belekeverjük a joghurtba. A joghurtot beledolgozzuk a tejszínhabba, majd ezt kenjük rá a pudingos rétegre. Ismét visszatesszük a hűtőbe, majd kedvünkre díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása