Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra

Recept Meggyes mákos habos szelet Zsanette módra
KÜLDÖTT KÉPEK

Hmmm, jó kis kakaós tészta, pihe-puha krém, amiből a gyümölcsöt sem spóroltuk ki, a tetején pedig reszelt csokoládé... ezt a meggyes mákos habos szelet Zsanett módra mind tudja. Ráadásul a maradék süteményszéleket is fel tudjuk használni, és még sütni sem kell! A sütemény fantasztikus, az elkészítése pedig nagyon egyszerű! Aki szeretei a mákot, az is niztosan örömét leli az édességben! Szerző: Kovács Zsanett

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

20 dkgsütemény szél megsült süteményből vagy darált keksz
10 dkgdarált háztartási keksz
2 teásk.holland kakaópor
rum aroma ízlés szerint
2 csomagvaníliáscukor
10 dkgporcukor
csipet só
3 ev.kanáldarált dió + annyi tej, hogy könnyen formázható legyen

Tepsi kiszórásához:

darált dió

Krém:

3 csomagvaníliás pudingpor
5 dkgRama
1 csomagvaníliacukor
ízlés szerint pár szem édesítő
9 dltej

Szükségünk lesz még:

5 dlhabtejszín
1/2 csomaghabfixáló
10 dkgdarált mák
1 csomagvaníliás cukor
30 dkgmagozott meggy befőtt
10 dkgmagozott meggy tetejére
reszelt csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, darált dióval beszórt tepsibe tesszük (35x40 cm). Vízbe mártott kanál segítségével elsimítjuk.
  2. A tésztára rászórjuk a magozott meggyet (30 dkg).
  3. Elkészítjük a krémet: a pudingport és a cukrot a tejben csomómentesre keverjük. Sűrű pudingot főzünk. A pudingba beledolgozzuk a Rama-t, majd kihűtjük.
  4. A habtejszínt a habfixálóval habbá verjük, beledolgozzuk a cukrot és a darált mákot is. A habtejszínt a pudinggal eldolgozzuk és ezzel kenjük meg az alapot.
  5. A tetejét meggyel és reszelt csokoládéval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, felszeleteljük és tálaljuk.

Forrás: Kovács Zsanett blogja

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás