TopReceptek.hu Lekvárok, befőttek Édesek Meggylekvár
Meggylekvár
Recept Meggylekvár
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   14.7.2020

Meggylekvár

A házi meggylekvárnál kevés jobb dolog van! Legyen akármilyen meleg, amikor eljön az ideje, akkor bizony nekilátok és elteszek pár üveggel. Nekem másfél kiló gyümölcs és fél kiló barnacukor au, ami bevált, se több, se kevesebb. Persze itt is rengeteg a lehetőség: több cukor, kevesebb cukor, kristálycukor, nádcukor, sűrűbb állag, folyósabb állag... Ki hogy szereti. Szerző: Karambola

30 perc
Elkészítés
45 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
1,5 kg
meggy
500 g
nádcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meggyet megmossuk, a magját eltávolítjuk, edénybe tesszük és rászórjuk a cukrot. Én már évek óta nádcukrot használok, ettől kicsit karamellesebb az íze. Természetesen klasszikus kristálycukrot is használhatunk, aki pedig extra édesen szereti, az még adhat hozzá cukrot.
  2. Az így előkészített gyümölcsöt legalább 3 órát pihentetjük. Ezután leturmixoljuk és feltesszük főni.
  3. Kis lángon kezdjük a főzést, egészen addig, amíg el nem éri a kellő sűrűséget. Ez nagyjából 45 perc. Az állag ismét egyéni elbírálás kérdése.
  4. A lekvárt steril üvegekbe tesszük, lezárjuk. Az üvegeket edénybe tesszük, hideg vízzel kb. az üvegek feléig felöntjük, majd forrástól számítva további 5 percig főzzük. Ezután kivesszük az edényből, fejjel lefelé fordítjuk, kendővel lefedjük és megvárjuk, míg kihűl.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása