Meggylekváros rácsos szelet

A rácsos szeletet nemcsak az ízéért szeretem, hanem azért is, mert nagyon jól mutat! Legutóbb meggylekváros rácsos szeletet készítem, saját készítésű házi meggylekvár felhasználásával. A tészta elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Próbáltam már vajjal is elkészíteni, de szerintem margarinnal sokkal jobb, kevésbé morzsolódik. A lekvár természetesen lehet bármilyen más gyümölcsös lekvár, ki mit szeret. Szerző: Petra

Hozzáadta:, 20.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Meggylekváros rácsos szelet

Hozzávalók

250 grétesliszt
250 gfinomliszt
250 gmargarin
200 gporcukor
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
csipet reszelt citromhéj
meggylekvár

Elkészítés menete

  1. A meggylekvár kivételével a hozzávalókat tálba szórjuk és eldolgozzuk.
  2. A kapott tésztát két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban.
  3. A nagyobb tésztát tepsi nagyágúra nyújtunk (38x25 cm).
  4. A tésztát tepsibe tesszük, meggylekvárral megkenjük.
  5. A maradék tésztából formázzuk meg a rácsokat, amit a lekvárra helyezünk rá.
  6. 190 fokon kb. 20 percig sütjük.