Meggylekváros rácsos szelet
A rácsos szeletet nemcsak az ízéért szeretem, hanem azért is, mert nagyon jól mutat! Legutóbb meggylekváros rácsos szeletet készítem, saját készítésű házi meggylekvár felhasználásával. A tészta elkészítése egyáltalán nem bonyolult. Próbáltam már vajjal is elkészíteni, de szerintem margarinnal sokkal jobb, kevésbé morzsolódik. A lekvár természetesen lehet bármilyen más gyümölcsös lekvár, ki mit szeret. Szerző: Petra
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.6.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 grétesliszt
250 gfinomliszt
250 gmargarin
200 gporcukor
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
1 dbtojás
csipet reszelt citromhéj
meggylekvár
- A meggylekvár kivételével a hozzávalókat tálba szórjuk és eldolgozzuk.
- A kapott tésztát két részre osztjuk: 2/3 és 1/3 arányban.
- A nagyobb tésztát tepsi nagyágúra nyújtunk (38x25 cm).
- A tésztát tepsibe tesszük, meggylekvárral megkenjük.
- A maradék tésztából formázzuk meg a rácsokat, amit a lekvárra helyezünk rá.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Mřížový koláček s višňovou marmeládou.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS