Méhkas sütemény

Kevés ennél egyszerűbb és finomabb, sütés nélkül is elkészíthető karácsonyi édességet ismerek. Rengetek formában ismeretes, és nemcsak finom, hanem jól is néz ki. Én ha tehetem, akkor kétféle tésztát is készítek: egy kakaós tölteléket és egy kókuszosat. Így a kakaós és a kókusz kedvelőinek is kedveskedni tudok. A kis méhkasokat sok mindennek meg lehet tölteni, ki mit szeret.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gdarált piskóta
180 gporcukor
80 gvaj
3 ev. kanálkakaó
4 ev. kanálrum
2 ev. kanálvíz

Töltelék:

120 gporcukor
120 gvaj
2 dbtojássárga
rum

Szükségünk lesz még:

piskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS

 

  1. A tészta hozzávalóit elkeverjük.
  2. A tésztából kis adagokat szaggatunk ki, majd a tésztát belenyomjuk a méhkas formába. Minden egyes kis tésztaadag aljára egy főzőkanál segítségével is mélyedést nyomunk.
  3. A kis mélyedésbe beletöltjük a tölteléket. A sütit kivesszük a formából, piskótára tesszük, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkössön.
  4. Akár tojáslikőrrel is tölthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás