Mennyei ALEXANDRA szelet

Hozzáadta: Viki78, 5.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
Az ősz beköszöntével előjönnek az őszi ízek, melyek közül az egyik kedvencem a dió. Bár ebben a mennyei Alexandra szeletben a dió kevésnek tűnhet, mégis fontos szerepet játszik a sütemény ízvilágában és textúrájában. Az apróra vágott, tepsiben sült pirított dió adja az egyik réteget, amit a puha mézes tészta, és a jobbnál-jobb krémes rétegek tesznek igazán ellenállhatatlanná. Nagyon fontos még a jó minőségű, lehetőleg házi, kedvenc lekvárunk. Pompás őszi finomság.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Viki78, 5.10.2017
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
Mézes tészta:
200 gbúzafinomliszt
2 dbtojás
60 gméz
60 gporcukor
20 gvaj
1 kv. kanálsütőpor
Tojáshabos réteg:
300 gdió
8 dbtojásfehérje
300 gporcukor
1 csomagvaníliacukor
4 ev. kanállekvár
Krém:
8 dbtojássárga
10 ev. kanálporcukor
500 mltej
3 ev. kanáldara
1 csomagvaníliapuding
1 csomagvaníliacukor
300 gvaj
2 ev. kanállekvár a kenéshez
Tetejére:
300 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
2 csomaghabfixáló
50 gcsokoládé
- A tojásfehérjét egy kevés sóval kemény habbá verjük. Ezután kanálnyi adagokban belekeverjük a porcukrot és a vaníliacukrot. ezután a lekvár következik, majd a masszát rákenjük a tepsiben lévődióra és elegyengetjük. A tepsit ismét 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és teljesen kihűtjük, a széleit vízbe mártott késsel levágjuk.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Izabelkának
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Famózní ALEXANDRA řezy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Bezaubernde Schnitten namens ALEXANDRA an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS