Mennyei „cherry lady” szelet

Ha valaki verhetetlen gyümölcsös-krémes desszertre vágyok, akkor bizony nincs kifogás, a mennyei „cherry lady” szeletet ki kell próbálni! Minden egyes réteg zseniális, így együttesen pedig pompásan harminozálnak és tökéletes ízélményt nyújtanak! Az alapja két réteg kókuszos-mogyorós-mákos tésztalap, ami közt egy kevés likőrrel dúsított meggyes gyümölcsös réteg és vaníliapudingos krém húzódik meg. Hogy még szebb legyen, a tetejére fehér csokoládéból készült öntet került. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 25.7.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Meggy
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mennyei „cherry lady” szelet

Hozzávalók

Tészta:
150 gmák
100 gkókuszreszelék
100 gkristálycukor
100 gmogyoróbél
8 dbtojásfehérje
4 dbtojássárga
Krém (1 csésze = 200 ml):
4 dbtojássárga
2csésze tej
1 csomagvanília ízű pudingpor
½ csészecukor
1 ev. kanálcitromlé
2 ev. kanálcseresznyelikőr vagy meggylikőr
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
450 gfagyasztott meggy
4 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálcitromlé
2 kv. kanálkukoricakeményítő
Tetejére:
100 gfehércsokoládé
kevés olaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. Amikor a hab már kemény és fényes, egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Ezután forgatjuk bele a mákot, a kókuszreszeléket, a ledarált dióbelet.
  2. A tésztát két részre osztjuk, majd mindegyiket sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe öntjük. A két adagot 170 fokon kb. 20-20 percig sütjük. Kihűtjük.
  3. Hozzálátunk a krémhez A cukrot, tojássárgát és pudingport eldolgozzuk, hozzáöntjük a tej felét és csomómentesre keverjük. A maradék tejet elkezdjük melegíteni, hozzáöntjük az elkészített pudingos-tojásos tejet és sűrű pudingot főzünk. Ezt is kihűtjük.
  4. A vajat habosra verjük, kis adagokban (pl. evőkanalanként) belekeverjük a pudingot. Addig dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz, végül hozzáadjuk a citromlevet és az alkoholt.
  5. A gyümölcsöt edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, elkezdjük melegíteni. Amikor a gyümölcs már felengedett és a cukor is elolvadt, meglocsoljuk a citromlével. A keményítőt két kanál vízzel elkeverjük és ezt is hozzáadjuk. Felforraljuk, kihűtjük.
  6. Az egyik tésztalapra rákanalazzuk a meggyes tölteléket, ezt megkenjük a finom krémmel, lefedjük a második tésztalappal, a tetejét pedig csokiöntettel kenjük meg.
  7. A csokiöntethez a csokoládét kockára törjük, gőzfürdő felett egy kevés olajjal felolvasztjuk. Legyünk óvatosak, mert a fehér csokoládé szeret megkötni!