TopReceptek.hu Húsételek Csirkehús Mennyei csirke egyetlen serpenyőben. Ízek kavalkádja!
Mennyei csirke egyetlen serpenyőben. Ízek kavalkádja!
Recept Mennyei csirke egyetlen serpenyőben. Ízek kavalkádja!
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A csirke, burgonya és tejszín házasítása tökéletes. Az eljárás egyszerű, mégis annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni. A fő alapanyag természetesen a csirke és a burgonya, de a többi kevés hozzávaló teszi ellenállhatatlanná. Szerintem az egyszerűségében van a zsenialitás.

TopPetra TopPetra    ·   17.11.2023

Mennyei csirke egyetlen serpenyőben. Ízek kavalkádja!

A csirke, burgonya és tejszín házasítása tökéletes. Az eljárás egyszerű, mégis annyira finom, hogy nem lehet abbahagyni. A fő alapanyag természetesen a csirke és a burgonya, de a többi kevés hozzávaló teszi ellenállhatatlanná. Szerintem az egyszerűségében van a zsenialitás.

30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
4 db
csont nélküli csirkecomb
2 evőkanál
olaj
1 evőkanál
citromlé
2 evőkanál
grill fűszerkeverék
8 db
burgonya
1 doboz (200 ml)
főzőtejszín
1 evőkanál
zsír
2 db
vöröshagyma
ízlés szerint
őrölt kömény
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
60 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkecombot kockára vágjuk, fűszerezzük, citromlével meglocsoljuk, olajjal elkeverjük. Akkor jó, ha a fűszer és olaj szépen bevonja a teljes csirkefalatokat. A csirkét lezárható fedelű dobozba tesszük, lefedjük, majd akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, megszárítjuk, vékonyra szeleteljük. A burgonyát sózzuk, ízlés szerint őrölt köménnyel megszórjuk. A vöröshagymát felkarikázzuk.
  3. A pácolt hús forró olajon leporítjuk. A húst kivesszük a serpenyőből, a fennmaradt zsiradékot sütőtálba tesszük, erre helyezzük rá a lepirított húst, megszórjuk a hagymával és a burgonyával.
  4. Rálocsoljuk a tejszínt, lefedjük, majd 200 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  5. Levesszük a fedelet, a hőfokot 230 fokra emeljük, majd további 40 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása