Mennyei csokoládés szelet

A jó sok csokoládé mindig megörvendezteti a családot. Főleg akkor, ha az elengedhetetlen részét képezi valamelyik fincsi süteményemnek. Jó példa erre ez a mennyei csokoládés szelet. A puha, kakaóval és dióval ízesített tésztára bőven kerül világos és csokoládés krém is. Az egész kompozíció tökéletes, szinte szétolvad a szájban, az egyes rétegek pedig pompásan harmonizálnak egymással. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 28.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mennyei csokoládés szelet

Hozzávalók

Tészta:
10 dbtojásfehérje
280 gkristálycukor
280 gdarált dió
2 ev. kanálkakaó
2 ev. kanálrétesliszt
Sötét krém:
4 dbtojássárga
2 dbegész tojás
250 gporcukor
125 gvaj
3 táblacsokoládé (kb. 250-300 g)
Világos krém:
400 mltej
200 gkristálycukor
6 ev. kanálbúzafinomliszt
6 dbtojássárga
125 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tojásfehérjét habbá verjük, folyamatos verés mellett hozzáadjuk a cukrot, a darált diót, a kakaót és a lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. Elkészítjük a világos krémet. A tejhez hozzáadjuk a cukrot, a lisztet és a tojássárgát. Csomómentesre keverjük, és sűrű kását főzünk. Kihűtjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a habosra vert vajat.
  4. A sötét krémhez a tojást, tojássárgát, porcukrot edénybe tesszük, és gőzfürdő felett elkezdjük keverni. Amikor már sűrűsödik, hozzáadjuk a kockára tört csokoládét. Addig keverjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Levesszük a gőzfürdőről, kicsit kihűtjük, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg a vaj teljesen fel nem oldódik.
  5. A megsült tésztára rátesszük a világos krémet és elegyengetjük. Rátesszük a csokoládés krémet, ezt is elegyengetjük. A krémes süteményt hűtőszekrénybe tesszük, majd miután a rétegek már megszilárdultak, felszeleteljük és tálaljuk.