Mennyei karácsonyi kosárkák

Az évek alatt rengetek sütőformát gyűjtöttem össze. Férjem szokta is mondogatni, hogy csak a helyet foglalják, de azért szerencsére mindig találok alkalmat, amikor használhatom őket. Például karácsonykor. Ezek a mennyei karácsonyi kosárkák puhák, lágyak, édesek, étvágygerjesztőek! A tésztát süteményes zsákból töltöttem a formákba, majd miután megsült, a tetejét porcukorral szórtam meg. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 22.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Karácsony, Ünnepek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mennyei karácsonyi kosárkák

Hozzávalók

120 gbúzafinomliszt
80 gporcukor
90 gvaj
2 dbtojás
1 ev. kanálcitromlé

Elkészítés menete

  1. A cukrot a tojással és olvasztott vajjal alaposan eldolgozzuk, elkezdjük felverni és amikor már habos, hozzáadjuk a citromlevet és belekeverjük a finomlisztet.
  2. A tésztát süteményes zsákba töltjük és ezzel töltjük meg a formákat.
  3. A tésztával töltött formákat tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amikor a tészta aranybarna, kivesszük a sütőből.
  4. Kihűtjük, kiforgatjuk a formákból, a tetejét porcukorral meghintjük.