Mennyei krémes finomság

A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK

Hozzáadta:, 23.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mennyei krémes finomság

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
200 gporcukor
200 gbúzafinomliszt
5 ev. kanálolaj
Krém:
3/4 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
200 gporcukor
2 ev. kanálkávépor (cappuccino)
750 mltejföl
Szükségünk lesz még:
150 glekvár
1 csomagpiskóta (kör alakú)
2 dlerős kávé
1/2 dlrum
100 gcsokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. A tojást a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Elkeverjük, a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró maradék tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a porcukrot és a kávéport.
  3. Miután a puding kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  4. A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a krém felét, egy réteg piskótával gazdagítjuk, amit előtte a rummal elkevert kávéba mártunk.
  5. A piskóta tetejére rákanalazzuk a maradék krémet.
  6. Reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük, miután kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat!