TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Mennyei krémes finomság
Mennyei krémes finomság
Recept Mennyei krémes finomság
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK

TopPetra TopPetra    ·   23.8.2018

Mennyei krémes finomság

A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK

30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
porcukor
200 g
búzafinomliszt
5 ev. kanál
olaj

Krém:

3/4 l
tej
3 csomag
vanília ízű pudingpor
200 g
porcukor
2 ev. kanál
kávépor (cappuccino)
750 ml
tejföl

Szükségünk lesz még:

150 g
lekvár
1 csomag
piskóta (kör alakú)
2 dl
erős kávé
1/2 dl
rum
100 g
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
10 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Elkeverjük, a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
  2. Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró maradék tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a porcukrot és a kávéport.
  3. Miután a puding kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
  4. A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a krém felét, egy réteg piskótával gazdagítjuk, amit előtte a rummal elkevert kávéba mártunk.
  5. A piskóta tetejére rákanalazzuk a maradék krémet.
  6. Reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
  7. Hűtőbe tesszük, miután kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása