Mennyei krémes finomság

Hozzáadta: TopPetra, 23.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A mennyei krémes finomság egy tökéletes példa arra, hogyan lehet egy kis trükkel megbolondítani a süteményeket. A piskótatésztára kávéporral és tejföllel gazdagított krém kerül, a két krém közé pedig kávéba és rumba mártott piskóta. A kávé, vanília és rum ízvilága tökéletesen passzol ehhez a finomsághoz. A tetejére már csak reszelt csokoládé vagy kakaó kerül, és már el is készült a mennyei krémes finomság. Szerző: IvanK
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 23.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
200 gporcukor
200 gbúzafinomliszt
5 ev. kanálolaj
Krém:
3/4 ltej
3 csomagvanília ízű pudingpor
200 gporcukor
2 ev. kanálkávépor (cappuccino)
750 mltejföl
Szükségünk lesz még:
150 glekvár
1 csomagpiskóta (kör alakú)
2 dlerős kávé
1/2 dlrum
100 gcsokoládé díszítéshez
- A tojást a porcukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a lisztet. Elkeverjük, a kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 10 percig sütjük.
- Egy kevés tejben csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a forró maradék tejhez. Sűrű pudingot főzünk, amibe még forrón belekeverjük a porcukrot és a kávéport.
- Miután a puding kihűlt, beledolgozzuk a tejfölt.
- A kihűlt tésztát vékonyan megkenjük a lekvárral. Rátesszük a krém felét, egy réteg piskótával gazdagítjuk, amit előtte a rummal elkevert kávéba mártunk.
- A piskóta tetejére rákanalazzuk a maradék krémet.
- Reszelt csokoládéval vagy kakaóval díszítjük.
- Hűtőbe tesszük, miután kihűlt, felszeleteljük. Jó étvágyat!
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nebeská Máňa.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Nebeská ,,Máňa,,.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Manna z nieba.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Himmlische Schnitten an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS