TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mennyei vaníliás szelet tejszínhabbal és kávés piskótával
Mennyei vaníliás szelet tejszínhabbal és kávés piskótával
Recept Mennyei vaníliás szelet tejszínhabbal és kávés piskótával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Nekem ennél a süteménynél nem kell jobb és finomabb! Minden morzsáját szeretem, a tészta, krém és hab tökéletes egyveleget alkot.

TopPetra TopPetra    ·   4.2.2024

Mennyei vaníliás szelet tejszínhabbal és kávés piskótával

Nekem ennél a süteménynél nem kell jobb és finomabb! Minden morzsáját szeretem, a tészta, krém és hab tökéletes egyveleget alkot.

55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
1 csomag
vaníliacukor
150 g
porvukor
200 g
búzafinomliszt
1 csomag
sütőpor
10 g
kakaó
150 ml
víz
150 ml
olaj

Krém:

800 ml
tej
2 csomag
vaníliapuding
100 g
kristálycukor
3 kis doboz
tejföl
1 csomag
babapiskóta
ízlés szerint
lekvár
szükség szerint
kávé
250 ml
habtejszín
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojássárgát a porcukorral és vaníliacukorral habosra verjük. A kakaót, lisztet és sütőport elkeverjük. A tojássárgás habhoz fokozatosan hozzáadjuk a tojásfehérje habot és a lisztes keveréket, felváltva, kis adagokban. Közben az olajat és a vizet is belecsorgatjuk.
  2. A tésztát kikent és liszttel beszórt tepsibe öntjük, 200 fokos sütőben pedig 20 percig sütjük.
  3. A pudingport és cukrot csomómentesre keverjük a tejben, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot kihűtjük, ezután keverjük bele a tejfölt.
  4. A kihűlt tésztát lekvárral megkenjük, majd a vaníliás krém felével is. Erre kerül egy réteg kávéba mártott piskóta, végül a maradék krém. A krémet elegyengetjük.
  5. A vaníliacukorral habbá vert habtejszínnel a sütemény tetejét megkenjük, majd pedig ízlés szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása