Mesés málnatorta

Ez a mesés málnatörte szerintem a gyümölcsös torták királynője. A lágy, kakaós tésztaalap mellett kell hozzá egy adag gyümölcsös zselé, amit akár előző este is elkészíthetünk, na meg a pompás, lágy, mascarpone sajtos-tejfölös-túrós krém. Ez a mesterhármas alkotja ezt a tökéletes és nagyon finom tortát, amivel mindenkit le tudunk venni a lábáról. Szerző: adkas

Hozzáadta:, 12.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Málna, Gyümölcsös édességek, sütemények, Torták, Túrós édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mesés málnatorta

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
100 gporcukor
100 grétesliszt
3 ev. kanálkakaó
1/2 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálolaj
Málnás töltelék:
350 gfagyasztott málna
2 ev. kanálporcukor
150 mlvíz
2 csomagpiros tortazselé
Túrós töltelék:
500 gtúró
250 gmascarpone
300 gtejföl
120 gporcukor
20 gzselatin
100 mlvíz
Szükségünk lesz még:
málna díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Két tortaformára lesz szükségünk: egy 18 cm átmérőjűre és egy 24 cm átmérőjűre. A kisebben a zselét, a nagyobban pedig magát a tortát készítjük el.
  2. A tortazselével kezdjük. A csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük: általában vízzel együtt elkezdjük melegíteni és addig kevergetjük, amíg a zselépor fel nem oldódik. A málnát a porcukorral együtt leturmixoljuk és hozzáadjuk a már nem forró zselét. Ha valaki nem szereti a málnamagot, akkor a málnát a turmixolást követően át is passzírozhatja.
  3. A málnás réteget a fóliával kibélelt kisebb tortaformába öntjük. Hűtőszekrénybe tesszük és megvárjuk, míg megköt. Az is jó megoldás, ha a zselét előző este elkészítjük.
  4. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert cukrot. A tésztát a sütőpapírral kibélelt, nagyobb tortaformába öntjük, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük.
  5. A túrós töltelékhez a zselatint előkészítjük: 150 ml forró vízzel felöntjük és addig keverjük, amíg fel nem oldódik. A túrót, mascarpone sajtot, tejfölt és porcukrot kézi robotgéppel eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a még folyós, de nem forró zselatint. Elkeverjük.
  6. A megsül tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy tiszta tortaformába tesszük. Rákenjük a túrós réteg harmadát és az oldalát is kikenjük a krémmel. A zselét kivesszük a hűtőből, eltávolítjuk a fóliát és rátesszük a krém közepére. Rákanalazzuk a maradék krémet, elegyengetjük, és legalább 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Blogom: Adkas