Piskóta: a tojássárgát a cukorral felverjük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a lisztet, a sütőporral elkevert lisztet, végül a habbá vert tojásfehérjét. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyibe beletesszük a kakaóport. Mindegyik tésztát kivajazott és liszttel beszórt őzgerinc formában sütjük készre (180 fok, 12 perc). A tésztát kihűtjük, majd kiforgatjuk a formából.
A tejből, pudingporból és vaníliacukorból pudingot főzünk. Kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a pudingot, levés rummal ízesíthetjük.
A világos és sötét tésztát felszeleteljük, majd a pudinggal felváltva összetapasztjuk. A maradék krémmel megkenjük a kész, összetapasztott sütemény.
Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután megkötött, a tetejét csokiöntettel megkenjük. Visszatesszük a hűtőbe, majd tálaláskor forró késsel felszeleteljük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Blažena Sadovská