Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével

Recept Mézes csirkecomb újhagymás burgonyapürével
KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű, mégis pompás főétel, gyorsan, kevés energiaráfordítással. A pác nem nagy kunszt, csupán pár pillanat alatt elkeverjük, megkenjük vele a csirkecombot, a husit még pirospaprikával megszórjuk, ezután készre sütjük. Én pikáns, csípős paprikát használtam, és természetesen szinte bármilyen csirkés fűszerkeveréket használhatunk. A mézes csirkecombot újhagymás burgonyapürével tálaltam, és hozzá még egy kis tojástekercs is készült – maradék tojásból.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Csirkéhez:

1 ev. kanálméz
2 ev. kanálolívaolaj
1 ev. kanálcitromlé
1 kv. kanálőrölt csípős pirospaprika
600 gcsirkecomb

Burgonyapüré:

4 dbújhagyma
600 gburgonya
50 gvaj
1 kv. kanál

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a húspácot: az olajat, citromlét és mézet elkeverjük, majd megkenjük vele a csirkecombokat (a csirkebőrt be is vagdoshatjuk), pirospaprikával megszórjuk, majd 200 fokon 40 percig sütjük.
  2. A burgonyát meghámozzuk, puhára főzzük.
  3. Az újhagymát felkarikázzuk.
  4. A megfőtt burgonyához hozzáadjuk a vajat és püré állagúra dolgozzuk, majd hozzáadjuk az újhagymát.
  5. A képen még egy kis tojásos omlett látható, ezt maradék tojásból készítettem.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás