Mézes-diós kocka

Aki szereti az édes süteményeket, az bizony nem fog csalódni a mézes-diós kockában! ráadásul az elkészítése is egyszerű! Titka nemcsak a vajas-mézes cukros keverék, hanem a sütőben pirított dióbél. A dióbelet nem daráltam, hanem durvára vágtam, mert szeretem, ha a dió a süteményben ropog a fogaim alatt. A mézes-diós kocka nemcsak finom, hanem nagyon jól néz ki, az illata pedig egyszerűen fenséges! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézes-diós kocka

Hozzávalók

100 gdióbél
175 gvaj
100 gméz
100 gnádcukor
3 dbtojás
225 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet só

Elkészítés menete

  1. A dióbelet egy kisebb tepsibe szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig pirítjuk. Miután megpirult, durvára vágjuk.
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézes és a cukrot, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Akkor jó, amikor már egységes, sűrű, szirupos állagot nem kaptunk. Kicsit kihűtjük, néha átkeverjük.
  3. A tojásokat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a mézes-vajas-cukros keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a durvára tört dióbelet. Ezután következik a csipet sóval és sütőporral elkevert liszt. Az elkészült tésztát vajjal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm).
  4. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.