Mézes-diós kocka
Aki szereti az édes süteményeket, az bizony nem fog csalódni a mézes-diós kockában! ráadásul az elkészítése is egyszerű! Titka nemcsak a vajas-mézes cukros keverék, hanem a sütőben pirított dióbél. A dióbelet nem daráltam, hanem durvára vágtam, mert szeretem, ha a dió a süteményben ropog a fogaim alatt. A mézes-diós kocka nemcsak finom, hanem nagyon jól néz ki, az illata pedig egyszerűen fenséges! Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.8.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
100 gdióbél
175 gvaj
100 gméz
100 gnádcukor
3 dbtojás
225 gfinomliszt
1/2 csomagsütőpor
csipet só
- A dióbelet egy kisebb tepsibe szórjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 6 percig pirítjuk. Miután megpirult, durvára vágjuk.
- A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a mézes és a cukrot, majd addig főzzük, amíg a cukor fel nem oldódik. Akkor jó, amikor már egységes, sűrű, szirupos állagot nem kaptunk. Kicsit kihűtjük, néha átkeverjük.
- A tojásokat habosra verjük, kis adagokban beledolgozzuk a mézes-vajas-cukros keveréket, majd óvatosan beleforgatjuk a durvára tört dióbelet. Ezután következik a csipet sóval és sütőporral elkevert liszt. Az elkészült tésztát vajjal kikent és rétesliszttel beszórt tepsibe öntjük (32x22 cm).
- 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Řecký medový koláč s ořechy.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Griechischer Honig-Nuss-Kuchen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS