TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Mézes-diós réteges csokoládéval
Mézes-diós réteges csokoládéval
Recept Mézes-diós réteges csokoládéval
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A türelem nemcsak rózsákat terem, hanem bizony ilyen finom süteményt is! A Mézes-diós rétegeshez hét puha réteg tésztát használtam, amit egyenként sütöttem meg, majd a tésztalapokat darált dióval megszórt lágy krémmel tapasztottam össze. Már ránézésre is gyönyörűség, az íze pedig fantasztikus! A süteményt természetesen a csokiréteg koronázza meg. Szerző: Jaja

TopPetra TopPetra    ·   2.2.2020

Mézes-diós réteges csokoládéval

A türelem nemcsak rózsákat terem, hanem bizony ilyen finom süteményt is! A Mézes-diós rétegeshez hét puha réteg tésztát használtam, amit egyenként sütöttem meg, majd a tésztalapokat darált dióval megszórt lágy krémmel tapasztottam össze. Már ránézésre is gyönyörűség, az íze pedig fantasztikus! A süteményt természetesen a csokiréteg koronázza meg. Szerző: Jaja

50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

1 db
tojás
150 g
porcukor
30 g
vaj
1/2 kv. kanál
szódabikarbóna
2 ev. kanál
méz
3 ev. kanál
tej
400 g
finomliszt
3 ev. kanál
kakaó

Krém:

1 db
tojás
2 ev. kanál
finomliszt
100 g
kristálycukor
300 ml
tej
300 g
vaj
Darált dió

Öntet:

50 g
csokoládé
50 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
50 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Elkészítjük a tésztát. A kakaót és lisztet leszámítva a hozzávalókat edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Amikor már elkezdett kicsit barnulni, levesszük a lángról és hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet. Egységes tésztává dolgozzuk, majd a tésztát hét részre osztjuk. Minden egyes tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kenünk. A tészta 4-5 mm vastag kell, hogy legyen, majd 180 fokon 5-6 percig sütjük. Ha a tészta tetején maradt liszt, akkor azt nedves kendővel el tudjuk távolítani. A tésztalapokat kihűtjük.
  2. A töltelékhez a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük és gőzfürdő felett addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűét krémbe.
  3. A csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  4. Kezdjük a rétegezést: az alsó tésztalapot megkenjük a krémmel, megszórjuk darált dióval, majd rátesszük a következő tésztalapot. Folytatjuk a rétegezést. A hetedik tésztalapot már nem kenjük meg a krémmel, dió sem kerül rá, viszont rálocsoljuk a csokiöntetet.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása