Mézes-diós réteges csokoládéval

A türelem nemcsak rózsákat terem, hanem bizony ilyen finom süteményt is! A Mézes-diós rétegeshez hét puha réteg tésztát használtam, amit egyenként sütöttem meg, majd a tésztalapokat darált dióval megszórt lágy krémmel tapasztottam össze. Már ránézésre is gyönyörűség, az íze pedig fantasztikus! A süteményt természetesen a csokiréteg koronázza meg. Szerző: Jaja

Hozzáadta:, 2.2.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézes-diós réteges csokoládéval

Hozzávalók

Tészta:
1 dbtojás
150 gporcukor
30 gvaj
1/2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálméz
3 ev. kanáltej
400 gfinomliszt
3 ev. kanálkakaó
Krém:
1 dbtojás
2 ev. kanálfinomliszt
100 gkristálycukor
300 mltej
300 gvaj
Darált dió
Öntet:
50 gcsokoládé
50 gvaj

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát. A kakaót és lisztet leszámítva a hozzávalókat edénybe tesszük és elkezdjük melegíteni. Amikor már elkezdett kicsit barnulni, levesszük a lángról és hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet. Egységes tésztává dolgozzuk, majd a tésztát hét részre osztjuk. Minden egyes tésztalapot sütőpapírral kibélelt tepsire kenünk. A tészta 4-5 mm vastag kell, hogy legyen, majd 180 fokon 5-6 percig sütjük. Ha a tészta tetején maradt liszt, akkor azt nedves kendővel el tudjuk távolítani. A tésztalapokat kihűtjük.
  2. A töltelékhez a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és a tejet. Csomómentesre keverjük és gőzfürdő felett addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik. A vajat habosra verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűét krémbe.
  3. A csokoládét és vajat gőzfürdő felett felolvasztjuk.
  4. Kezdjük a rétegezést: az alsó tésztalapot megkenjük a krémmel, megszórjuk darált dióval, majd rátesszük a következő tésztalapot. Folytatjuk a rétegezést. A hetedik tésztalapot már nem kenjük meg a krémmel, dió sem kerül rá, viszont rálocsoljuk a csokiöntetet.