TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk
Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk
Recept Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ezek a mézes dalatok olyanok, mintha boltban vásároltuk volna őket. A recept nem mai, szerinte olyan 90 éves lehet, de még mindig nagyon finom és népszerű. Szerencsére ami akkor finom volt, az most is nagyon finom. Érdemes kipróbálni, mert az íze fantasztikus, és tökéletesen illik az ünnepi asztalra. Mintha havas kis csúcsokat, dombokat tálalnánk. Szerző: Petra

TopPetra TopPetra    ·   10.12.2020

Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk

Ezek a mézes dalatok olyanok, mintha boltban vásároltuk volna őket. A recept nem mai, szerinte olyan 90 éves lehet, de még mindig nagyon finom és népszerű. Szerencsére ami akkor finom volt, az most is nagyon finom. Érdemes kipróbálni, mert az íze fantasztikus, és tökéletesen illik az ünnepi asztalra. Mintha havas kis csúcsokat, dombokat tálalnánk. Szerző: Petra

60 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
150 g
natúr joghurt
1 bögre kristálycukor
1 db
tojássárga
1 ev. kanál
méz
3 ev. kanál
olaj
1 kv. kanál
szódabikarbóna
2,5 bögre
finomliszt (plusz szükség szerint)
2 db
tojásfehérje
3 ev. kanál
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
60 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
  1. 1 tojásfehérjét félreteszünk az öntet elkészítéséhez.
  2. Az 1 db tojásfehérje és porcukor kivételével a hozzávalókat tálba tesszük és tésztává gyúrjuk. Fólióba csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A sütési idő kb. 7 perc, de ez függ a sütőtől és a tészta vastagságától is. Sütés közben figyeljük, nem szabad túlsütni, elégetni.
  5. Az öntethez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük.
  6. Amint megsültek a korongok (most már szépen feljöttek), rákenjük a tojásfehérjét öntetet (még amíg jó forró). Ehhez használhatunk szilikon ecsetet, ezzel könnyeb dolgozni. A tojásfehérjés öntet hamar megszárad, mivel a tészta még nagyon forró.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása