Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk

Recept Mézes falatok tojásfehérje krémmel, mintha boltban vásárolnánk
KÜLDÖTT KÉPEK

Ezek a mézes dalatok olyanok, mintha boltban vásároltuk volna őket. A recept nem mai, szerinte olyan 90 éves lehet, de még mindig nagyon finom és népszerű. Szerencsére ami akkor finom volt, az most is nagyon finom. Érdemes kipróbálni, mert az íze fantasztikus, és tökéletesen illik az ünnepi asztalra. Mintha havas kis csúcsokat, dombokat tálalnánk. Szerző: Petra

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

150 gnatúr joghurt
1 bögre kristálycukor
1 dbtojássárga
1 ev. kanálméz
3 ev. kanálolaj
1 kv. kanálszódabikarbóna
2,5 bögrefinomliszt (plusz szükség szerint)
2 dbtojásfehérje
3 ev. kanálporcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. 1 tojásfehérjét félreteszünk az öntet elkészítéséhez.
  2. Az 1 db tojásfehérje és porcukor kivételével a hozzávalókat tálba tesszük és tésztává gyúrjuk. Fólióba csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. A sütési idő kb. 7 perc, de ez függ a sütőtől és a tészta vastagságától is. Sütés közben figyeljük, nem szabad túlsütni, elégetni.
  5. Az öntethez a tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük.
  6. Amint megsültek a korongok (most már szépen feljöttek), rákenjük a tojásfehérjét öntetet (még amíg jó forró). Ehhez használhatunk szilikon ecsetet, ezzel könnyeb dolgozni. A tojásfehérjés öntet hamar megszárad, mivel a tészta még nagyon forró.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás