TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva
Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva
Recept Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.12.2019

Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva

Már sajnálom, hogy ezekből a mézes korongokból nem készítettem rögtön dupla adagot. Rendkívül finom, ezért nem csoda, hogy mindenki annyit evett belőle, amennyit csak tudott, na meg persze amíg a készlet tartott. Ebbel a mennyiségben 52 db, 4 cm átmérőjű korongot tudtam kiszaggatni és készre sütni. Szerző: Karambola

40 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
porcukor
2 db
tojás
2 ev. kanál
méz
1 kv. kanál
sütőpor
100 g
vaj
450 g
finomliszt

Töltelék:

400 ml
tej
2 ev. kanál
rétesliszt
4 csomag
vaníliacukor
200 g
vaj
ízlés szerint porcukor
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, sima állagú tésztává. A tésztát kb. fél órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a korongokat.
  2. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon kb. 7 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük.%1
  3. A réteslisztet és a vaníliacukrot a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük és addig főzzük, amíg sűrű kását nem kapunk. Miután elkészült, kihűtjük.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt kását (kis adagokban), és addig kavargatjuk, amíg lágy krémet nem kapunk. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük majd rá a korongokra. A korongokat a krémmel összetapasztjuk.%2%3
  5. Miután a krém megkötött, a korongokat olvasztott csokoládéba mártjuk. Kedvünk szerint díszítjük.%4%5%6%7
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása