Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva

Recept Mézes korongok lágy krémmel, csokoládéba mártva
KÜLDÖTT KÉPEK

Már sajnálom, hogy ezekből a mézes korongokból nem készítettem rögtön dupla adagot. Rendkívül finom, ezért nem csoda, hogy mindenki annyit evett belőle, amennyit csak tudott, na meg persze amíg a készlet tartott. Ebbel a mennyiségben 52 db, 4 cm átmérőjű korongot tudtam kiszaggatni és készre sütni. Szerző: Karambola

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

200 gporcukor
2 dbtojás
2 ev. kanálméz
1 kv. kanálsütőpor
100 gvaj
450 gfinomliszt

Töltelék:

400 mltej
2 ev. kanálrétesliszt
4 csomagvaníliacukor
200 gvaj
ízlés szerint porcukor
csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóit jó alaposan eldolgozzuk, sima állagú tésztává. A tésztát kb. fél órát pihentetjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a korongokat.
  2. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 180 fokon kb. 7 percig sütjük. Miután megsült, kivesszük a sütőből, kihűtjük.%1
  3. A réteslisztet és a vaníliacukrot a tejbe szórjuk, csomómentesre keverjük és addig főzzük, amíg sűrű kását nem kapunk. Miután elkészült, kihűtjük.
  4. A vajat a porcukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűlt kását (kis adagokban), és addig kavargatjuk, amíg lágy krémet nem kapunk. A krémet süteményes zsákba töltjük, ezzel visszük majd rá a korongokra. A korongokat a krémmel összetapasztjuk.%2%3
  5. Miután a krém megkötött, a korongokat olvasztott csokoládéba mártjuk. Kedvünk szerint díszítjük.%4%5%6%7
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás