Mézes krémes, kicsit másképp

Ez a mézes krémes tökéletes! Nagyon sokban eltér a klasszikustól, de a családnak így jön be, és ez az elnevezés maradt meg a köztudatban. Az alsó és felső tészta mézes tésztából készül és korong alakú, amire lágy vaníliapudingos krém és tejszínhab került. Az összeállított krémes tetejét még porcukorral szórtam meg, és már kész is a tálalásra és fogyasztásra. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 8.5.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Recept Mézes krémes, kicsit másképp

Hozzávalók

Tészta:
480 gbúzafinomliszt
190 gporcukor
90 gvaj
60 gméz
2 dbtojás
2 dbtojássárga
1,25 gszódabikarbóna
Krém:
8 dcltej
2 dbvanília ízű pudingpor
1 dbtojássárga
150 gkristálycukor
200 gvaj (szobahős)
Szükségünk lesz még:
500 mlhabtejszín
2 csomaghabfixáló
ízlés szerint cukor

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk.
  2. Vékonyra nyújtjuk, és kiszaggatjuk a korongokat. A korongokat kivajazott tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
  3. A tejből, pudingporból, cukorból és tojássárgából sűrű pudingot főzünk. Amikor kihűlt, beledolgozzuk a krémesre vert vajat
  4. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  5. A pudingos krémet süteményes zsákba tesszük és rátöltjük a korongok felére. Erre kerül rá a tejszínhab (szintén süteményes zsák segítségével), lefedjük őket az üresen maradt tésztalappal. A tetejét porcukorral megszórhatjuk.