Mézes krémes

A mézes krémes nálunk minden ünnep elengedhetetlen kelléke. Nagyon megszerettük, és nagy örömmel fogyasztjuk. Nincs benne semmi különleges és bonyolult, lényegében két puha mézes tésztalap között egy jó nagy adag vaníliás krém lapul meg. Talán az egyszerűségében van a varázsa. Tapasztalat, hogy az egy tepsinyi adag nagyon gyorsan elfogy, és elég sokszor kérnek repetát. Ha a család nagy, akkor érdemes rögtön dupla adagot készíteni.

Hozzáadta:Viki78, 23.8.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Mézes krémes

Hozzávalók

Tészta:
300 gbúzafinomliszt
50 gvaj
100 gporcukor
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 ev. kanálméz
2 dbtojás
Töltelék:
1 ltej
3 ev. kanálrétesliszt
2 csomagvanília ízű pudingpor
1 csomagvaníliacukor
150 gporcukor
250 gvaj

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, amit kör alakúra formázunk. Két egyenlő részre osztjuk, mindkét részt nyújtódeszkán azonos méretűre nyújtunk.
  2. A tésztalapokat egy tepsi hátára tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő aránylag rövid, és érdemes figyelemmel kísérni a sütési folyamatot. Ha túlsütjük, akkor a tészta nagyon kemény lesz.
  3. A krém hozzávalóiból (a vaj kivételével) sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. Miután kihűlt, kézi robotgéppel beledolgozzuk a vajat. Fontos, hogy csomómentes, sima és sűrű krémet kapjunk.
  4. A krémet rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másik tésztalappal. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Tálalás előtt tetejét porcukorral megszórjuk és tálaljuk.