TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Mézes krémes
Mézes krémes
Recept Mézes krémes
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A mézes krémes nálunk minden ünnep elengedhetetlen kelléke. Nagyon megszerettük, és nagy örömmel fogyasztjuk. Nincs benne semmi különleges és bonyolult, lényegében két puha mézes tésztalap között egy jó nagy adag vaníliás krém lapul meg. Talán az egyszerűségében van a varázsa. Tapasztalat, hogy az egy tepsinyi adag nagyon gyorsan elfogy, és elég sokszor kérnek repetát. Ha a család nagy, akkor érdemes rögtön dupla adagot készíteni.

Viki78    ·   23.8.2017

Mézes krémes

A mézes krémes nálunk minden ünnep elengedhetetlen kelléke. Nagyon megszerettük, és nagy örömmel fogyasztjuk. Nincs benne semmi különleges és bonyolult, lényegében két puha mézes tésztalap között egy jó nagy adag vaníliás krém lapul meg. Talán az egyszerűségében van a varázsa. Tapasztalat, hogy az egy tepsinyi adag nagyon gyorsan elfogy, és elég sokszor kérnek repetát. Ha a család nagy, akkor érdemes rögtön dupla adagot készíteni.

Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
50 g
vaj
100 g
porcukor
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 ev. kanál
méz
2 db
tojás

Töltelék:

1 l
tej
3 ev. kanál
rétesliszt
2 csomag
vanília ízű pudingpor
1 csomag
vaníliacukor
150 g
porcukor
250 g
vaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, amit kör alakúra formázunk. Két egyenlő részre osztjuk, mindkét részt nyújtódeszkán azonos méretűre nyújtunk.
  2. A tésztalapokat egy tepsi hátára tesszük és 180 fokon aranyszínűre sütjük. A sütési idő aránylag rövid, és érdemes figyelemmel kísérni a sütési folyamatot. Ha túlsütjük, akkor a tészta nagyon kemény lesz.
  3. A krém hozzávalóiból (a vaj kivételével) sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. Miután kihűlt, kézi robotgéppel beledolgozzuk a vajat. Fontos, hogy csomómentes, sima és sűrű krémet kapjunk.
  4. A krémet rákenjük az egyik tésztalapra, majd lefedjük a másik tésztalappal. A süteményt legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  5. Tálalás előtt tetejét porcukorral megszórjuk és tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása