Mézes (Marlenka) golyók

Recept Mézes (Marlenka) golyók
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha nincs idő sütni, akkor bizony jól jönnek a sütés nélküli receptek. Külön nagy kedvencem a mézes golyók vagy Marlenka golyók, mert nagyon egyszerűen és gyorsan elkészülnek, ráadásul az ízük is pompás. Ehhez a sütés nélküli csodához mézet, sűrített tejet, diót és piskótát használtam (meg persze vajat). A kapott masszából már csak meg kellett formáznom a golyókat, végül dióba forgattam. Szerző: Jaja

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

2 ev. kanálméz
75 gsűrített tej (tubusos)
1 marékapróra vágott dió (vagy darált)
50 gvaj
150 gpiskóta

Szükségünk lesz még:

dió forgatáshoz

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A piskótát ledaráljuk. A hozzávalókat alaposan elkeverjük.
  2. A tészta akkor jó, ha formázható, a megformált golyók nem deformálódnak. Ha a tészta túl híg, akkor darált dióval sűríthetjük, ha pedig túl sűrű, akkor adhatunk hozzá tejet.
  3. A kapott diós masszából megformázzuk a golyókat, majd darált dióba forgatjuk. Az elkészült golyókat papírkosárkába tesszük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás