Mézes marlenka
Marlenkával manapság sok helyen találkozni, boltokban és kifőzdékben is. Be kell vallanom, imádom az édességek, még akkor is, ha minden egyes falat után egy kisebb cukorsokkot szenvedek el. És persze otthon is próbálkozok megismételni a „bolti” élményt, szerencsére sikerrel. A feladat kicsit időigényes, mert a tésztát hűteni kell, legalább 8 lapot kell megsütni, mindegyiket sziruppal és karamellás krémmel megkenni, de megéri! Próbljátok ki! Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 14.1.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
250 gvaj
3 dbtojás
3 ev. kanálméz
1 ev. kanál(csapott) szódabikarbóna
300 gporcukor
400 gfinomliszt
csipet só
Krém:
400 gkaramellás sűrített tej
500 mlhabtejszín
100 gvaj
100 gméz
Szirup:
2 dbcitrom leve
3 ev. kanálporcukor
3 ev. kanálméz
- Másnap a tésztát 8 részre osztjuk. Mindegyik kis cipót 2-3 mm vastagra nyújtjuk. A tészta elég ragadós, ezért érdemes lisztes felületen dolgozni. A tésztalapokat köralakúra nyújtjuk, és igyekezzünk egyenlő nagyságú korongokat formázni. A korongokat sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokon, a tészta vastagságának függvényében 4-5 percig sütjük.
- A krémhez a sűrített tejet a vajjal alacsony lángon elkezdjük összedolgozni, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk és 4-6 percig főzzük. Gőzfürdő felett is dolgozhatunk.
- A krémet kihűtjük. A habtejszínt habbá verjük és belekeverjük a karamellás krémbe.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medová marlenka - FOTOPOSTUP.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Marlenka Honigkuchen - Fotoanleitung an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS