Mézes roló

A mézes tésztából nemcsak finom puszedlit és mézeskalácsot lehet készíteni, ugyanis tökéletes mézes rolókat lehet belőle készíteni. Egy kicsit több időt igényel az elkészítése, de nem azért, mert nagyon nehéz, hanem mert a kiszaggatott korongokat érdemes kis adagokban megsütni és ezután még forrón felcsavarni pl. egy fakanál nyelére. A kész kis korongokat csokoládéval díszítjük, a közepére pedig finom krémet nyomunk.

Hozzáadta:, 11.12.2017
Kategória: Desszertek, Karácsony, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézes roló

Hozzávalók

Tészta:
125 gbúzafinomliszt
50 gporcukor
1 kv. kanáltej
80 gméz
1 dbtojássárga
Krém:
1 dbtojás
80 gkristálycukor
250 gvaj
2 ev. kanálkakaó

Elkészítés menete

  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd a tésztát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kis korongokat szaggatunk ki belőle, megsütjük, majd rögtön kivesszük a sütőből és egyenként felcsavarjuk a tésztát egy fakanál nyelére.
  2. Érdemes inkább egyszerre kevesebb korongot sütni, mert elég gyorsan kihűlnek, és akkor már nehéz őket formázni. Én egyszerre 4 korongot sütöttem meg, de ügyesebbek akár 6-7 koronggal is megbirkóznak.
  3. Miután kihűlt a tészta, a rolók két végét csokiöntetbe mártjuk.
  4. A tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Ezután levesszük a gőzről, hozzákeverjük a vajat és a kakaót. Ezzel a krémmel töltjük meg a rolókat – nyomózsák segítségével, és mindkét végéről.