TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézes roló
Mézes roló
Recept Mézes roló
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   11.12.2017

Mézes roló

A mézes tésztából nemcsak finom puszedlit és mézeskalácsot lehet készíteni, ugyanis tökéletes mézes rolókat lehet belőle készíteni. Egy kicsit több időt igényel az elkészítése, de nem azért, mert nagyon nehéz, hanem mert a kiszaggatott korongokat érdemes kis adagokban megsütni és ezután még forrón felcsavarni pl. egy fakanál nyelére. A kész kis korongokat csokoládéval díszítjük, a közepére pedig finom krémet nyomunk.

40 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

125 g
búzafinomliszt
50 g
porcukor
1 kv. kanál
tej
80 g
méz
1 db
tojássárga

Krém:

1 db
tojás
80 g
kristálycukor
250 g
vaj
2 ev. kanál
kakaó
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, majd a tésztát pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, kis korongokat szaggatunk ki belőle, megsütjük, majd rögtön kivesszük a sütőből és egyenként felcsavarjuk a tésztát egy fakanál nyelére.
  2. Érdemes inkább egyszerre kevesebb korongot sütni, mert elég gyorsan kihűlnek, és akkor már nehéz őket formázni. Én egyszerre 4 korongot sütöttem meg, de ügyesebbek akár 6-7 koronggal is megbirkóznak.
  3. Miután kihűlt a tészta, a rolók két végét csokiöntetbe mártjuk.
  4. A tojást a cukorral gőzfürdő felett felverjük. Ezután levesszük a gőzről, hozzákeverjük a vajat és a kakaót. Ezzel a krémmel töltjük meg a rolókat – nyomózsák segítségével, és mindkét végéről.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása