Mézes rolók csokiba mártva, karamellás krémmel

Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
KÜLDÖTT KÉPEK
Ebből a mennyiségből 60 db rolót tudtam elkészíteni. Ez persze függ a kiszaggatott formák méretétől is. A krém számomra már szinte klasszikus: vaj és karamellás sűrített tej jó alapos keveréke. Ha nincs sűrített tej, akkor a cukros sűrített tej konzervet legalább 3 órát főzzük, majd kihűtjük.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 20.12.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Ünnepek, Karácsony, Karácsonyi desszertek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 gfinomliszt
100 gporcukor
50 gmargarin
2 ev. kanálméz
2 ev. kanáltej
2 dbtojássárga
Krém:
1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
Olvasztott csokoládé
- A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk, cipóvá formázzuk, fóliába tesszük és hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.
- A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a korongokat.
- Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal megkenjük, majd erre tekerjük rá a kis korongokat.
- Ahol a tészta összeért, azzal a felével legelé tesszük rá a sütőpapírral kibélelt tepsire. Olvasztott margarinnal még megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 6 perig sütjük.
- A rolókat kihűtjük, levesszük a sütőformáról. A két végét ízlés szerint olvasztott csokoládéba márthatjuk.
- A krémhez a sűrített tejet a vajjal kikeverjük, süteményes zsákba töltjük, rátesszük a vékony fejet, majd ezzel töltjük meg a csokis rolókat.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS