Mézes rolók csokiba mártva, karamellás krémmel

Recept Mézes rolók csokiba mártva, karamellás krémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Ebből a mennyiségből 60 db rolót tudtam elkészíteni. Ez persze függ a kiszaggatott formák méretétől is. A krém számomra már szinte klasszikus: vaj és karamellás sűrített tej jó alapos keveréke. Ha nincs sűrített tej, akkor a cukros sűrített tej konzervet legalább 3 órát főzzük, majd kihűtjük.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 gfinomliszt
100 gporcukor
50 gmargarin
2 ev. kanálméz
2 ev. kanáltej
2 dbtojássárga

Krém:

1 dbkaramellás sűrített tej konzerv
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

Olvasztott csokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A tészta hozzávalóiból sima állagú tésztát gyúrunk, cipóvá formázzuk, fóliába tesszük és hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.
  2. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk belőle a korongokat.
  3. Előkészítjük a roló sütőformákat, vajjal megkenjük, majd erre tekerjük rá a kis korongokat.
  4. Ahol a tészta összeért, azzal a felével legelé tesszük rá a sütőpapírral kibélelt tepsire. Olvasztott margarinnal még megkenjük és 180 fokra előmelegített sütőben 6 perig sütjük.
  5. A rolókat kihűtjük, levesszük a sütőformáról. A két végét ízlés szerint olvasztott csokoládéba márthatjuk.
  6. A krémhez a sűrített tejet a vajjal kikeverjük, süteményes zsákba töltjük, rátesszük a vékony fejet, majd ezzel töltjük meg a csokis rolókat.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás