TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Mézes sörben pácolt sertés
Mézes sörben pácolt sertés
Recept Mézes sörben pácolt sertés
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   21.9.2022

Mézes sörben pácolt sertés

Bár vége a grillszezonnak, az ízeket nem kell elfelejteni. A pác megidézi az igazi nyarat, ennek köszönhetően pedig a legjobb fogásokat tudjuk otthoni körülmények között elkészíteni. Szerző: Nada I (Rebeka)

30 perc
Elkészítés
70 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
400 g
sertésszűz
3 gerezd
fokhagyma
2 evőkanál
méz
1 kávéskanál
fűszerpaprika
120 ml
barnasör
2 kávéskanál
mustár
50 ml
szójaszósz
1 kávéskanál
frissen őrölt bors
3 db
salottahagyma
ízlés szerint
himalájai só
1 db
paprika, piros
1 db
zöld vagy sárga paprika
2 db
vöröshagyma
100 g
szalonna
pár karika
kolbász
1 evőkanál
vaj
1 evőkanál
olaj
2 evőkanál
zsír
víz vagy alaplé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kb. 1 cm-es vastagra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, mézzel elkeverjük. Hozzáadjuk a sört, fűszerpaprikát, borsot, szójaszószt, mustárt. Elkeverjük, majd ebbe a pácba tesszük bele a húst. Lefedjük, egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A paprikát kockára vágjuk. A húst a paprikával felváltva hűstűre húzzuk. A hagymát negyedeljük vagy nyolcadoljuk, a szalonnával együtt sütőtálba tesszük, rátesszük a karikára vágott kolbászt. Ha maradt ki paprika, az is belekerül. Rátesszük a hússal és paprikával tűzdelt hústűt. Sózzuk, zsírral megkenjük, kevés vízzel vagy alaplével felöntjük, 200 fokos sütőbe tesszük. 40 percig sütjük.
  3. 40 perc után a húst megforgatjuk, pecsenyelével meglocsoljuk, ha kell, még vízzel vagy alaplével felöntjük, majd további 20 percig sütjük. Ha a hús puha, kivesszük. Ha nem, tovább sütjük.
  4. A salottahagymát kockára vágjuk, üvegesre pirítjuk, felöntjük a páclével, 10 percig főzzük.
  5. Ezzel a páccal locsoljuk meg a husit, további 10 percig sütjük. Tálaljuk.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása