Mézes szelet marcipánnal és lekvárral

Recept Mézes szelet marcipánnal és lekvárral
KÜLDÖTT KÉPEK

Édes finomság, aminek bizony kell bőven idő a puhuláshoz, legalább 1 hét. Érdemes előre elkészíteni.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

500 gfinomliszt
1 kv. kanálszódabikarbóna
1 kv. kanálsütőpor
1/2 bögreaprított dió
100 gvaj
1 bögrekristálycukor
1/2 bögreméz
2 ev. kanálmézeskalács fűszerkeverék
1 dbtojás

Marcipános réteg

200 gmarcipán
50 gfinomliszt
1 dbtojás
1 ev. kanálAmaretto likőr

Lekváros réteg

280 glekvár

Szükségünk lesz még:

1/2 bögreporcukor
2 ev. kanálAmaretto likőr

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, aprított diót elkeverjük. A vajat, cukrot, mézet, mézeskalács fűszerkeveréket edénybe tesszük és addig melegítjük kevergetve, amíg össze nem áll. Ezután adjuk hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés mellett. Levesszük a lángról, 5 percig pihentetjük.
  2. A sütőt 175 fokra állítjuk. A tésztába beledolgozzuk a tojást, lisztes felületre tesszük, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot 20x30 cm-esre nyújtunk.
  3. A marcipános réteghez a marcipánt kockára vágjuk, pasztává turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a likőrt, alaposan elkeverjük.
  4. Az egyik tésztalapot sütőpapírra tesszük, rákenjük a marcipános tölteléket. A tészta szélét szabadon hagyjuk. Rákenjük a lekvárt, majd a lekvárra kerül a második tésztalap. A két tésztalapot óvatosan összenyomkodjuk, azon a helyen, ahova nem tettünk marcipánt.
  5. Az így összeállított marcipános tésztát nagyobb tepsire tesszük, majd 30 percig sütjük. Sütés után kihűtjük, majd fedeles dobozban tároljuk.
  6. Tálalás előtt rácsorgatjuk az öntetet – a cukrot a likőrrel elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás