TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Karácsonyi desszertek Mézeskalácsok Mézes szelet marcipánnal és lekvárral
Mézes szelet marcipánnal és lekvárral
Recept Mézes szelet marcipánnal és lekvárral
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Édes finomság, aminek bizony kell bőven idő a puhuláshoz, legalább 1 hét. Érdemes előre elkészíteni.

TopPetra TopPetra    ·   26.10.2021

Mézes szelet marcipánnal és lekvárral

Édes finomság, aminek bizony kell bőven idő a puhuláshoz, legalább 1 hét. Érdemes előre elkészíteni.

30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

500 g
finomliszt
1 kv. kanál
szódabikarbóna
1 kv. kanál
sütőpor
1/2 bögre
aprított dió
100 g
vaj
1 bögre
kristálycukor
1/2 bögre
méz
2 ev. kanál
mézeskalács fűszerkeverék
1 db
tojás

Marcipános réteg

200 g
marcipán
50 g
finomliszt
1 db
tojás
1 ev. kanál
Amaretto likőr

Lekváros réteg

280 g
lekvár

Szükségünk lesz még:

1/2 bögre
porcukor
2 ev. kanál
Amaretto likőr
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A lisztet, szódabikarbónát, sütőport, aprított diót elkeverjük. A vajat, cukrot, mézet, mézeskalács fűszerkeveréket edénybe tesszük és addig melegítjük kevergetve, amíg össze nem áll. Ezután adjuk hozzá a lisztet, folyamatos kevergetés mellett. Levesszük a lángról, 5 percig pihentetjük.
  2. A sütőt 175 fokra állítjuk. A tésztába beledolgozzuk a tojást, lisztes felületre tesszük, majd két egyenlő részre osztjuk. Mindegyik tésztaadagot 20x30 cm-esre nyújtunk.
  3. A marcipános réteghez a marcipánt kockára vágjuk, pasztává turmixoljuk. Hozzáadjuk a tojást és a likőrt, alaposan elkeverjük.
  4. Az egyik tésztalapot sütőpapírra tesszük, rákenjük a marcipános tölteléket. A tészta szélét szabadon hagyjuk. Rákenjük a lekvárt, majd a lekvárra kerül a második tésztalap. A két tésztalapot óvatosan összenyomkodjuk, azon a helyen, ahova nem tettünk marcipánt.
  5. Az így összeállított marcipános tésztát nagyobb tepsire tesszük, majd 30 percig sütjük. Sütés után kihűtjük, majd fedeles dobozban tároljuk.
  6. Tálalás előtt rácsorgatjuk az öntetet – a cukrot a likőrrel elkeverjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása