Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel

Ezzel a süteménnyel nem lehet mellényúlni. Ha a mézes tésztalapok sikeresen elkészültek, akkor már gyerekjáték a befejezés. A mézes szelethez már csak pudingos krém, karamellás sűrített tej és csokiöntet hiányzik. A négy tökéletes tésztalap, a kétféle krém és a csokoládé adja a tökéletes édességet. Ideális esetben a süteményt egy éjszakát pihentetjük, és már csak az marad hátra, hogy megegyük. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 15.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel

Hozzávalók

Tészta:
600 gfinomliszt
200 gporcukor
2 ev. kanálrum
2 dbtojás
2 dbtojássárga
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálméz
100 g puhavaj
Krém:
1 ltej
250 gvaj
2 ev. kanálfinomliszt
3 dbtojássárga
150 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2-3 ev. kanálrum
300 gkaramellás sűrített tej
Öntet:
csokiöntet

Elkészítés menete

  1. Először a mézes lapokat készítjük el. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, átszitáljuk, majd a nedves hozzávalókkal együtt tészta állagúra gyúrjuk. Félretesszük és fél órát pihentetjük.
  2. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Mindegyiket tepsi méretűre nyújtjuk (32x40 cm), majd egyenként a tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben 8 percig sütjük. Hogy a tészta ne tapadjon oda a tepsihez, sütőpapírral fedjük le a tepsi hátát és erre tesszük rá a tésztát.
  3. Miután megsült, rögtön levesszük a tepsiről (a sütőpapírral együtt) és kihűtjük.
  4. Miután a mézes lapok elkészültek, hozzálátunk a krémhez: a tejhez hozzáadjuk a cukrot, a finomlisztet, a pudingport és a tojássárgát. Jó alaposan eldolgozzuk, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot langyosra hűtjük. A vajat a rummal alaposan eldolgozzuk, kis adagokban pedig hozzákeverjük a pudinghoz.
  5. Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, erre tesszük rá a második tésztalapot. A második tésztalapot megkenjük a karamellás sűrített tejjel, lefedjük a harmadik tésztalappal, rákenjük a maradék pudingot, majd lefedjük a negyedig tésztalappal. Tetejét csokiöntettel meglocsoljuk, elegyengetjük.
  6. A süteményt érdemes egy éjszakát pihentetni. Ezalatt a tésztalapok is szépen megpuhulnak, az ízek pedig összeérnek.