Mézes szelet pudingos krémmel és karamellás sűrített tejjel
Ezzel a süteménnyel nem lehet mellényúlni. Ha a mézes tésztalapok sikeresen elkészültek, akkor már gyerekjáték a befejezés. A mézes szelethez már csak pudingos krém, karamellás sűrített tej és csokiöntet hiányzik. A négy tökéletes tésztalap, a kétféle krém és a csokoládé adja a tökéletes édességet. Ideális esetben a süteményt egy éjszakát pihentetjük, és már csak az marad hátra, hogy megegyük. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 15.4.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
600 gfinomliszt
200 gporcukor
2 ev. kanálrum
2 dbtojás
2 dbtojássárga
2 kv. kanálszódabikarbóna
2 ev. kanálméz
100 g puhavaj
Krém:
1 ltej
250 gvaj
2 ev. kanálfinomliszt
3 dbtojássárga
150 gkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
2-3 ev. kanálrum
300 gkaramellás sűrített tej
Öntet:
csokiöntet
- Először a mézes lapokat készítjük el. A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, átszitáljuk, majd a nedves hozzávalókkal együtt tészta állagúra gyúrjuk. Félretesszük és fél órát pihentetjük.
- Miután megsült, rögtön levesszük a tepsiről (a sütőpapírral együtt) és kihűtjük.
- Miután a mézes lapok elkészültek, hozzálátunk a krémhez: a tejhez hozzáadjuk a cukrot, a finomlisztet, a pudingport és a tojássárgát. Jó alaposan eldolgozzuk, majd sűrű pudingot főzünk. A pudingot langyosra hűtjük. A vajat a rummal alaposan eldolgozzuk, kis adagokban pedig hozzákeverjük a pudinghoz.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS